Op het landhuis

Groen, groen en nog eens: groen ZeeVELD wordt omringd door een aantal tuinen, grenzend aan weilanden en bos. Vanuit de serre loopt u er zo in. Het vele groen geeft u het gevoel even helemaal weg te zijn uit de drukte van alle dag. In de binnentuin, grenzend aan de eetkamer en keuken, een schelpenterras. Hier vindt u drie lange eettafels met banken waaraan tot 27 man kunnen zitten. Ook wat strandstoelen staan tot uw beschikking.

Groen, groen en nog eens: groen
ZeeVELD wordt omringd door een aantal tuinen, grenzend aan weilanden en bos. Vanuit de serre loopt u er zo in. Het vele groen geeft u het gevoel even helemaal weg te zijn uit de drukte van alle dag. In de binnentuin, grenzend aan de eetkamer en keuken, een schelpenterras. Hier vindt u drie lange eettafels met banken waaraan tot 27 man kunnen zitten. Ook wat strandstoelen staan tot uw beschikking.

Natuurwaarden
In 2006 werden werden de tuinen opnieuw ingericht. Met hogere natuurwaarden en in een toenemende mate ‘streek eigen’ karakter als gevolg. Een grote paddenpoel domineert sindsdien de binnentuin. Het gras wordt maximaal een keer per jaar gemaaid en direct afgevoerd. Langzaam komt zo een proces van grondverarming tot stand, voorwaarde voor een grotere rijkdom aan soorten. In 2015 werd opnieuw flink ingegrepen, nu om wat extra hoogteverschillen in het landschap aan te brengen en daarmee wat meer levendigheid en dynamiek.

Muziek
Beluister hier de broers Jussen in Ravel’s Le Jardin feerique.

Bekijk vergelijkbare faciliteiten