Trouwen in ZeeVELD

Dit sfeervolle landhuis in de duinen - klooster in wording en officiële trouwlocatie van de gemeente Castricum - is de ideale plek voor een meerdaags en intiem trouwfeest. Voorpret, nabeschouwen, trouwen, recipiëren, dineren en overnachten: alles kan hier onder één-en-hetzelfde dak.  

Voordat je nu de uitnodigingen de deur uit doet: hier de randvoorwaarden 

Aantal gasten 
Maximaal is hier plek voor 30 overnachters. Er mogen geen bedden worden bijgeplaatst of tenten worden opgezet. Overdag mogen daar maximaal 15 extra gasten bijkomen, zodat het totaal aantal aanwezigen nooit hoger is dan 45. Wil je een groter feest organiseren? Overnacht dan met de intiemste familie en vrienden in ZeeVELD en organiseer je feest of ook het huwelijk zelf, in een strandpaviljoen.

Muziek en feest 
Versterkte muziek is niet toegestaan. Verblijf in de kapel na 21:00 in de avond is niet toegestaan. Dit is geen geschikte locatie voor een dansfeest.   

Tenten/partytenten
Op het terrein mogen geen tenten of partytenten worden geplaatst.    

Kosten en duur verblijf 
Een bruiloft brengt voor het huis relatief veel extra werk met zich mee. Voor overnachtingen in het kader van een huwelijk, geldt daarom een toeslag van 20% op de complete huursom. De huurtarieven vind je via de Zoek en Boekfunctie op onze site. Daggasten kosten 25,- per persoon/dag. Om een indicatie te geven: stel je overnacht twee nachten met 15 personen en nodigt nog eens 30 daggasten uit voor de ceremonie en nazit, inclusief BTW kom je dan (in het hoogseizoen) uit op rond de 4250,- Euro.    

Duur verblijf
De locatie is alleen te boeken in combinatie met minimaal twee overnachtingen.  

Bezichtigen
Door het jaar heen bereiken ons veel verzoeken het huis te mogen bezichtigen. We zouden het liefst iedereen van dienst zijn. Om praktische redenen is dit echter niet mogelijk: we hebben onze handen al meer dan vol aan het accommoderen van de - ook vele! - groepen die al daadwerkelijk voor ZeeVELD kozen. Bezichtigingen zijn daarom - het spijt ons - alleen maar mogelijk voor wie in principe al besloten heeft het huis te huren.  

Daarom ontvangen wij eerst graag je concrete optieaanvraag of reservering.     

Ben je nog niet zover? Dan kunnen we je helaas niet van dienst zijn. Zeeveld heeft een flink aantal onderscheidende kenmerken. Denk aan de ligging, het grote aantal slaapkamers en de vele verblijfruimtes. Het staat alles op onze site uitvoerig beschreven. Geeft dit je onvoldoende aanleiding in beginsel voor ZeeVELD te kiezen? Dat kunnen wij alleen maar respecteren. Omgekeerd hopen we dat je kunt respecteren dat wij voorrang geven aan wie bij voorbaat al in dit huis, met deze faciliteiten, op deze plek, de locatie herkennen voor het verblijf dat zij voor ogen hebben.  

Bezichtigingen zijn dan ook alleen mogelijk als het er alleen nog om gaat de sfeer te proeven, de puntjes op de ‘i’ zetten. En eerder, met het doorlopen van de papieren aanvraagprocedure, alle praktische zaken al zijn opgelost.  

Doe het bijvoorbeeld zo
Stel je het bijvoorbeeld zo eens voor: op de dag van aankomst tref je de laatste voorbereidingen waarna je bij de houthaard met wat intimi vooruitblikt op de dingen die gaan komen. De volgende dag voltrekt zich jullie trouwceremonie onder de hoge rieten kap van de karakteristieke kapel, een plek die geroemd wordt om z’n krachtige energie. Natuurlijk branden dan de kaarsenkronen. Daarna geniet je - met maximaal 50 genodigden - van bijvoorbeeld een lopende lunch of een high tea. Buiten bij de paddenpoel met uitzicht op grazende koeien of in de serre met subtropische planten, oude kerkklokken en gebrandschilderd raam.  

In kleinere kring zet je daarna de feestelijkheden voort. Op de derde dag waai je uit op het strand en ter afsluiting geniet je van een uitgebreide brunch. En dit is nog maar een van de manieren waarop je je trouwfeest in ZeeVELD zou kunnen invullen. Informeel, maar toch ook stijlvol, origineel en doordacht, ontspannen maar met veel aandacht voor het detail - zo laten eerdere huwelijken die hier werden gevierd zich karakteriseren. Misschien brengen we je op een idee? 

Het hele huis voor jezelf
Het huis heeft maar liefst 15 slaapkamers en zes verblijfsruimtes, van de ruime kapel tot een intieme tuinkamer met bedstedes. Tot 30 gasten kunnen er overnachten. Alle ruimtes staan exclusief tot jullie beschikking, waaronder ook een gezellige zitkamer met televisie en een verstilde leeskamer met potkachel. Het huis ligt helemaal vrij in de stille natuur. Ter plekke kunnen dan ook de mooiste trouwfoto’s worden gemaakt. 

Ruimte voor eigen wensen
ZeeVELD heeft een uitstekend geoutilleerde keuken en is ruim voorzien van allerlei servies en bestek voor 30 gasten. Met genoegen wordt een eigen cateraar aanbevolen, maar ook een kok naar jullie eigen keuze is van harte welkom. Alles wat met eten en drinken te maken heeft kun je hier helemaal naar eigen inzicht organiseren. Bij ZeeVELD kennen we ook niet zoiets als kurkengeld. 

Ligging
ZeeVELD is prachtig gelegen in het Noordhollands Duinreservaat. Vlakbij de Randstad, maar toch helemaal buiten. Wanneer je de deur uitloopt ben je al direct in de duinen en een klein stukje verder is daar dan de zee. Pas op 400 meter afstand vind je de dichtstbijzijnde doorgangsweg. 

Tarieven
De tarieven voor overnachtingen in het kader van een trouwpartij zijn de gangbare tarieven voor deze locatie, hier te vinden via de Zoek en Boek functie. Extra daarbij komt een 20% trouwservicetoeslag over het complete huurbedrag.