Wat kan en niet kan

Bij elkaar zijn maar wel met anderhalve meter afstand? ZeeVELD is er klaar voor. We waren er zelfs al zo vroeg bij dat we de horeca vakpers haalden.  En verhuurplatform Groepen.nl maakte er dit filmpje over. 

 • Overal is het zitmeubilair anderhalve meter uit elkaar geplaatst; 
 • Op de eettafels geven stickers aan waar je kunt gaan zitten opdat aanwezigen van 18 jaar en ouder, anderhalve meter afstand van elkaar kunnen bewaren;
  • refter: 6 zitplaatsen aan tafel
  • serre: 4 zitplaatsen aan tafel
  • koffiekeuken: 2 zitplaatsen aan tafel
  • ad hoc zijn ook in de kapel zitplaatsen aan tafel te realiseren; in een carre zouden daar 16 gasten (van 18 jaar en ouder) op 1,5 meter afstand van elkaar aan tafel kunnen zitten.    
  • Laptrays: je kunt er ook voor kiezen schoottafels of 'laptrays' te gebruiken. Wij hebben er 15. Zo kun je alleen al in de serre met 18 gasten eten en toch nog 1,5 meter afstand bewaren. Wie onder de 18 is hoeft die afstand niet te bewaren.
 • Waar je maar kijkt staan flesjes met alcoholhoudende gel om ook tussentijds je handen te kunnen schoonmaken;
 • Het sanitair op de gang genummerd: zelfde huishouden, zelfde sanitair;  
 • Neus- en mondmaskers: ons advies: opzetten zodra je begint rond te lopen. 
 • Contactloos aankomen en verblijven: voor aankomst krijg je een video toegestuurd die je laat zien waar je de sleutel vindt, hoe je de haard aansteekt, waar het afval heengaat... allemaal informatie die je anders van de beheerder zou horen.  Zo kan deze helemaal buiten beeld blijven. 
 • Retreat groepen adviseren wij arriverende deelnemers 'slots' toe te kennen: een vastgesteld moment waarop een of twee deelnemers tegelijk kunnen aankomen. Zo kan er geen opstopping in de entree ontstaan. Ook is het een extra moment van bewustwording: "attentie, attentie, we kunnen hier bij elkaar komen, maar het kan geen business as usual zijn". 
 • Ook voor retreat groepen het advies om de maaltijden per persoon te doen afhalen in de keuken; waar ze als plate service worden geserveerd. Een bel kan aangeven wanneer de volgende aan de beurt is.   

Actuele stand van zaken:

 • Hoeveel gasten bij ons terecht kunnen hangt af van het aantal huishoudens. Van belang blijft de regel dat leden van verschillende huishoudens ouder dan 18 jaar, ten opzichte van elkaar 1,5 meter afstand kunnen - en willen! - bewaren. 
 • In de praktijk blijkt dit mogelijk voor zakelijke groepen en retraites tot 24 personen. Dan passen in de kapel  
  • tot 24 gasten op een stoel (of meditatiemat) op 1,5 meter afstand;
  • tot 19 yogamatten voor max 19 personen: een docent en 18 deelnemers; 
  • er zijn 6 eenpersoons slaapkamers en in 9 tweepersoons slaapkamers kunnen de bedden op 1,5 meter afstand van elkaar geplaatst worden;   
 • Kom je met meer dan 9 huishoudens (of personen) dan moet enig sanitair wordt gedeeld. Bijvoorbeeld zoals hieronder aangegeven. Dit kun je zelf nader invullen. De grootte van de huishoudens speelt mee, ook is het verstandig hetzelfde huishouden, dezelfde personen, hetzelfde sanitair te laten gebruiken.   
  • 5 kamers hebben eigen sanitair: 1, 9, 11, 12 en 13;
  • Kamers 2 en 10 delen wc 1 (gang boerderij) en wc 2 (gang slaapvleugel) en douche 1 (gang boerderij).
  • Kamers 3, 4 en 5 delen wc/douche 3 en douche 3/4(gang slaapvleugel)
  • Kamers 6, 7 en 8 delen wc 4 en douche 3/4 (gang slaapvleugel)
  • Kamers 14 en 15 delen wc/douche 5 (overloop 1ste verdieping bij 14 en 15).

Hier zie je de sanitairblokken ingetekend in de plattegrond. 

Tegen deze achtergrond: oordeel zelf of dit heerlijke huis ook in deze bijzondere tijden bij jullie past. Houd er sowieso rekening mee dat

 1. iedereen die meekomt gezond is, (zie hieronder 'Horeca checklist),
 2. het voor gasten uit de risicogroep verstandig kan zijn thuis te blijven,
 3. jongeren onder de 18 jaar geen afstand hoeven te houden van elkaar, maar wel van volwassenen
 4. kinderen tot 12 noch van elkaar, noch van ouderen, afstand hoeven te houden 

Uitgangspunt: aantal kamers en beschikbaar sanitair
Er zijn 15 slaapkamers. Vijf daarvan hebben eigen sanitair, in de gangen zijn nog eens vier douche/wc combinaties. Je ziet het hier beschreven. Dit maakt verblijf mogelijk voor groepen van

 • tot en met negen personen of huishoudens die ieder een een eigen kamer en eigen sanitair willen
  Dat 'eigen' sanitair is dan op de eigen kamer (voor vijf personen) of in de gang (voor de overige vier). Met anderhalve meter afstand makkelijk zitten, aan tafel zitten, vergaderen of mediteren in de kapel: het kan.  
   
 • tot en met 15 personen of huishoudens die ieder een eigen kamer willen
  Vijf van hen hebben eigen sanitair op de kamer, de overige negen delen vier wc/douche combinaties. We raden aan dit zo te organiseren dat dezelfde gasten, hetzelfde sanitair (op de gang) gebruiken. Kom met niet meer dan 15 individuele gasten en met anderhalve meter afstand makkelijk zitten, aan tafel zitten, vergaderen of mediteren in de kapel: het kan. In theorie kun je dit aantal oprekken tot 25 als er bijvoorbeeld vijf huishoudens van twee personen bij zouden zitten.  Hoe dan ook: zolang we 1,5 meter afstand moeten bewaren is 25 het maximale aantal aanwezigen dat de kapel kan bergen.
    
 • 15 of meer personen of huishoudens 
  Nu wordt het passen en meten. Met hoeveel personen kun je komen? Dat hangt ervan af. Hoeveel afzonderlijke huishoudens maken deel uit van jullie groep? Hoe oud zijn de aanwezigen? De leden van dezelfde huishoudens en jongeren onder de 18 jaar, hoeven immers geen anderhalve meter afstand te bewaren ten opzichte van elkaar. In de grootste ruimte, de kapel, kunnen dan, op een (rechte) stoel of meditatiematje maximaal 24 personen bijeenzijn en ook nog 1,5 meter afstand bewaren.  Er zijn 9 tweepersoons slaapkamers waarin de bedden op 1,5 meter afstand van elkaar gezet kunnen worden. Daarnaast zijn er nog eens 6 eenpersoons kamers. Binnen de 1,5 meter regel kunnen hier dus max 24 slapers terecht.  

Deel hier de kamers en het sanitair in:
Op dit overzicht kun je kamers en bijbehorend sanitair indelen. Je ziet aangegeven: het kamernummer, het aantal bedden en het nummer van het bijbehorende sanitair in de gang - of het eigen sanitair van de kamer. In de laatste kolom kun je de namen van de gasten noteren aan wie je de betreffende kamers toedeelt. Op het sanitair in de gang zijn nummers aangebracht overeenkomstig dit overzicht. Op dit overzicht zie je deze nummers ingetekend in de plattegrond. Twee douches (1/2 en 3/4) hebben dubbele nummers. Douches worden minder belast en zijn minder besmettelijk dan wc's. Daarom kunnen ze 'dubbel' gebruikt worden.   

Horeca checklist
Dringend aanbevolen: om alle gasten deze checklist te laten invullen op de dag van aankomst en om dit bij aankomst ook na te vragen.  Onthoud en druk alle aanwezigen op het hart: de beste bescherming tegen het virus ben je zelf. Houd je aan de regels en bij twijfel: blijf thuis.  

Vragen? Neem vooral contact met ons op. Samen bekijken we dan wat mogelijk en verstandig is.

Viruswerenventileren
 
kapel anderhalve meter
 
serre anderhalve meter
 
lunchen op 1,5 meter afstand
 
Doortrekken
 
anderhalve meter refter
 
tafelserreanderhalvemeter
 
 
CO2 meter
 
serre ZeeVELD anderhalve meter samenleving
 
gelflesje
 
CO2meter uitleg
 
namen sanitair
 
Schootbladen