Fietsen huren 

Altijd voor alle gasten warm aanbevolen: fietsen te huren. Zelfs als u niet dit niet voor uw hele groep doet, een paar fietsen achter de hand te hebben waar enthousiastelingen op kunnen springen voor bijvoorbeeld een snelle duik in zee – het geeft uw verblijf direct een grote meerwaarde. Reserveer tijdig en bij aankomst in ZeeVELD staan de fietsen voor je klaar.       

  • Kruijswijk tweewielers uit Castricum verhuurt op dag basis stadsfietsen met 7 versnellingen, elektrische fietsen met een actieradius tot 80km, een bakfiets, kinderzitjes, een fietskar, aanhangfietsen en fietstassen. Kruijswijk verhuurt geen kinderfietsen.
  • Ook bij Fietsverhuur Schoorl kun je heel makkelijk online verschillende soorten fietsen reserveren. De minimale verhuurtermijn is drie dagen.

Aankoop duinkaarten verplicht
Iedereen die in het duin wil fietsen, dient een individuele toegangskaart aan te schaffen. Deze dag- en weekkaarten zijn te koop via de automaat bij parkeerplaats Noorderstraat. 

Routes
Een Wandel- en Fietskaart ligt voor u klaar in het huis. U kunt deze ook bestellen bij Informatiecentrum De Hoep van het duinreservaat: dehoep@pwn.nl of: 0251-661066. In de informatieklapper die u in het huis aantreft, zitten ook A4’tjes die alle paden in de directe omgeving weergeven en bijvoorbeeld ook de weg naar het strand aangeven. Deze kunt u ook alvast hier downloaden. 

 
Fietsen

De tuin van ZeeVELD: het Noordhollands Duinreservaat, het grootste aaneengesloten natuurgebied in ons land. Het gebied is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 km breed en heeft een oppervlakte van 5.300 hectare. Duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden, u wordt telkens weer verrast.

 

Teambuilding, vergaderbreaks

Duinexcursie met de boswachter
Medewerkers van duinbezoekerscentrum De Hoep helpen u graag bij het uitstippelen van een tocht langs bijzondere plekjes in de duinen, al dan niet onder begeleiding van een boswachter. ​U kunt telefonisch een groepsexcursie aanvragen op telefoonnummer 0251-661066 of door te mailen naar dehoep@pwn.nl.

Om en bij het huis
Je kunt het zo leuk niet bedenken of onze partner BuitenBusiness heeft er een workshop voor. Gespecialiseerd in vergaderbreaks en buitenactiviteiten.  NB: niet toegestaan in het duingebied zijn boogschieten en activiteiten met vuur. 

Wind in je haren, zand tussen je tenen.
Samen actief aan de gang in de duinen of op het strand in de frisse zeelucht. Beachgolf, kiten of zeilfietsen: ook Beachproof en Oxygen Events bieden sportieve en ontspannende programma’s in de buitenlucht aan. 

Duintoegangskaarten
Voor alles wat je in de duinen organiseert , is, voor iedere deelnemer, een duintoegangskaart verplicht. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij de machine die staat bij de parkeerplaats Noorderstraat.

 

Wandelen

Gemarkeerde wandelroutes
Direct buiten het toegangshek – bij het informatiebord dat bij parkeerplaats Noorderstraat staat opgesteld -  beginnen drie gemarkeerde wandelroutes, van respectievelijk drie, zeven en zeventien kilometer lengte. Een Wandel- en Fietskaart waar deze routes op staan beschreven, ligt voor u klaar in het huis. U kunt deze ook bestellen bij Informatiecentrum De Hoep van het duinreservaat: dehoep@pwn.nl of: 0251-661066. In de informatieklapper die u in het huis aantreft, zitten ook A4’tjes die alle paden in de directe omgeving weergeven en bijvoorbeeld ook de weg naar het strand aangeven. Deze kunt u ook alvast hier downloaden.

Drie ‘op het gevoel’ wandelingen
Drie makkelijke wandelingen zijn ook de, niet gemarkeerde, routes die in een steeds wat grotere cirkel om ‘het Zeeveld’ heen leiden, telkens een kwestie van: huis uit, rechtsaf, eerste hekje rechts inlopen en ook daarna steeds maar weer ‘rechts’ aanhouden.

1. U loopt dan in een minuut of 20 ‘het Zeeveld’ rond en krijgt een heel ander en mooi zicht op het huis.   

2. U kunt deze wandeling wat verlengen door – zie de plattegrond – in plaats van het pad direct grenzend aan ‘het Zeeveld’ de westelijker Kroftlaan te kiezen. U hebt dan ruim zicht op het duingebied. Dit is een wandeling van rond de 30 minuten.

3. Een nog weer wat langer rondje kiest voor weer een westelijker middendeel van de wandeling: de Staringweg. Mooi zicht op de vogelplas. Een rondje van zo’n 45 minuten.

Een plattegrond meenemen is aangeraden; of anders een telefoon zodat u kunt bellen als u verdwaald raakt. Ja, dat gebeurt. Alle bankjes hebben nummers zo bent u makkelijk te traceren.

Aankoop duinkaarten verplicht
Iedereen die in het duin aan de wandel wil, dient een individuele toegangskaart aan te schaffen. Dag- en weekkaarten zijn te koop via de automaat bij parkeerplaats Noorderstraat. Om alleen van de parkeerplaats naar ZeeVELD te wandelen hebt u geen duinkaart nodig.