Selecteer taal
English
Nederlands
Transitium ZeeVELD

Buitenactiviteiten

Fietsen huren 

Altijd voor alle gasten warm aanbevolen: fietsen te huren. Een fiets achter de hand voor bijvoorbeeld een snelle duik in zee – het geeft je verblijf direct een grote meerwaarde.

Kosten grofweg tussen de 10,- en 20, - Euro per dag, afhankelijk van het soort fiets.

  • TuutTuut uit Castricum heeft veel soorten fietsen en indien je tijdig reserveert kunnen ze deze (soms) ook komen brengen en weer halen. De winkel is vlakbij station Castricum, handig voor wie geen OV kaart heeft waarmee je een OV fiets kunt huren.      
  • Kruijswijk tweewielers, ook uit Castricum verhuurt fietsen vanaf minimaal 3 dagen, indien enkele dagen vooraf online gereserveerd. Stadsfietsen met 7 versnellingen, nieuwe e-bikes met een middenmotor met actieradius tot 150km, kinderzitjes, fietskarren, aanhangfietsen en fietstassen. Kruijswijk  verhuurt geen kinderfietsen.
  • Johanna's Hof, een uitspanning tussen ZeeVELD en het strand, verhuurt ook fietsen. Het zijn allemaal nieuwe fietsen en van goede kwaliteit. Er zijn drie tandems beschikbaar en 10 elektrische fietsen. De elektrische fietsen en tandems kun je van te voren reserveren via info@johhof.nl of 0251-652486. Als je de fiets een week huurt krijgje 1 dag gratis.

Aankoop duinkaarten verplicht
Iedereen die in het duin wil fietsen en ouder is dan 18 jaar, dient een individuele toegangskaart aan te schaffen. Deze dag- en weekkaarten zijn te koop via de automaat bij parkeerplaats Noorderstraat. Kosten: 1,80 per dag of 5,50 per week. Duinkaarten zijn online ook hier te bestellen. Of ga even langs bij de receptie van Hotel Koningsbosch op vijf boswandelminuten afstand van ZeeVELD. Geen gedoe met een automaat en je krijgt er ook direct een bon bij.  

Routes
Een Wandel- en Fietskaart ligt voor u klaar in het huis. U kunt deze ook verkrijgen bij Bezoekerscentrum De Hoep van het duinreservaat. In de rode informatieklapper die u in het huis vindt, zitten ook A4’tjes die alle paden in de directe omgeving weergeven en bijvoorbeeld ook de weg naar het strand aangeven. Deze kunt u ook alvast hier downloaden. 

Fietsen

De tuin van ZeeVELD: het Noordhollands Duinreservaat, het grootste aaneengesloten natuurgebied in ons land. Het gebied is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 km breed en heeft een oppervlakte van 5.300 hectare. Duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden, u wordt telkens weer verrast.

Teambuilding, vergaderbreaks

Duinexcursie met de boswachter
Medewerkers van duinbezoekerscentrum De Hoep helpen u graag bij het uitstippelen van een tocht langs bijzondere plekjes in de duinen, al dan niet onder begeleiding van een boswachter. ​U kunt telefonisch een groepsexcursie aanvragen op telefoonnummer 0251-661066 of door te mailen naar dehoep@pwn.nl.

Natuur beleven wordt Natuur beschermen
Wandeling, lezing, wandeling voor kinderen of workshop: De Bosw8er neemt je buiten - of binnen! - mee op ontdekkingstocht langs wegen en paden. Voor teamuitje of familiereunie. Klik hier door naar Bosw8chter Evert-Jan Woudsma.  

Om en bij het huis
Je kunt het zo leuk niet bedenken of onze partner BuitenBusiness heeft er een workshop voor. Gespecialiseerd in vergaderbreaks en buitenactiviteiten.  NB: niet toegestaan in het duingebied zijn boogschieten en activiteiten met vuur. 

Wind in je haren, zand tussen je tenen.
Samen actief aan de gang in de duinen of op het strand in de frisse zeelucht. Beachgolf, kiten of zeilfietsen: ook Beachproof en Oxygen Events bieden sportieve en ontspannende programma’s in de buitenlucht aan. 

Duintoegangskaarten
Voor alles wat je in de duinen organiseert , is, voor iedere deelnemer die ouder is dan 18 jaar, een duintoegangskaart verplicht. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij de machine die staat bij de parkeerplaats Noorderstraat.

Wandelen

Gemarkeerde wandelroutes
Direct buiten het toegangshek – bij het informatiebord dat bij parkeerplaats Noorderstraat staat opgesteld -  beginnen drie gemarkeerde wandelroutes, van respectievelijk drie, zeven en zeventien kilometer lengte. Een Wandel- en Fietskaart waar deze routes op staan beschreven, ligt voor u klaar in het huis. U kunt deze ook bestellen bij Informatiecentrum De Hoep van het duinreservaat: dehoep@pwn.nl of: 0251-661066. In de informatieklapper die u in het huis aantreft, zitten ook A4’tjes die alle paden in de directe omgeving weergeven en bijvoorbeeld ook de weg naar het strand aangeven. Deze kunt u ook alvast hier downloaden.

Drie ‘op het gevoel’ wandelingen
Drie makkelijke wandelingen zijn ook de, niet gemarkeerde, routes die in een steeds wat grotere cirkel om ‘het Zeeveld’ heen leiden, telkens een kwestie van: huis uit, rechtsaf, eerste hekje rechts inlopen en ook daarna steeds maar weer ‘rechts’ aanhouden.

1. U loopt dan in een minuut of 20 ‘het Zeeveld’ rond en krijgt een heel ander en mooi zicht op het huis.   

2. U kunt deze wandeling wat verlengen door – zie de plattegrond – in plaats van het pad direct grenzend aan ‘het Zeeveld’ de westelijker Kroftlaan te kiezen. U hebt dan ruim zicht op het duingebied. Dit is een wandeling van rond de 30 minuten.

3. Een nog weer wat langer rondje kiest voor weer een westelijker middendeel van de wandeling: de Staringweg. Mooi zicht op de vogelplas. Een rondje van zo’n 45 minuten.

Een plattegrond meenemen is aangeraden; of anders een telefoon zodat u kunt bellen als u verdwaald raakt. Ja, dat gebeurt. Alle bankjes hebben nummers zo bent u makkelijk te traceren.

Aankoop duinkaarten verplicht
Iedereen die in het duin aan de wandel wil en ouder is dan 18 jaar, dient een individuele toegangskaart aan te schaffen. Dag- en weekkaarten zijn te koop via de automaat bij parkeerplaats Noorderstraat. Om alleen van de parkeerplaats naar ZeeVELD te wandelen hebt u geen duinkaart nodig.