Selecteer taal
English
Nederlands
Transitium ZeeVELD

Contact en route

Contactgegevens

Adres:
Kloosterlaboratorium Jan XVII
Transitium ZeeVELD
Noorderstraat 2
1901 MT CASTRICUM

Routebeschrijvingen
Het is even zoeken. ZeeVELD ligt verborgen in het duin aan een eeuwenoud klinkerstraatje. Schrik niet van de paarden!

Parkeren
Het huis ligt in een wandelgebied. Parkeren op openbare parkeerplaats Noorderstraat . Dit is gratis, vandaar is het 2 minuten wandelen, zie hieronder.

Route eigen vervoer 
Routeplanners geven de weg naar Noorderstraat 2 niet  correct aan. Gebruik daarom voor het allerlaatste gedeelte van uw reis deze routebeschrijving: De ingang Noorderstraat staat bij de Heereweg aangegeven met een groot bord: 'Welkom in het Noordhollands Duinreservaat – Ingang Noorderstraat'. De straat wordt benoemd als Fietspad, maar is voor bestemmingsverkeer ook voor auto’s toegankelijk. Rijd hier in en sla direct linksaf en parkeer op de parkeerplaats. Loop terug naar de Noorderstraat, loop deze verder af in de inrijrichting, langs een automaat voor duinkaarten (aan uw rechterzijde), tot u op een splitsing komt met een bord met toeristische informatie. Sla hier linksaf. Na ongeveer 75 meter ziet u aan uw rechterhand het groene toegangshek tot ZeeVELD. Het terrein van ZeeVELD zelf is niet toegankelijk voor auto's. Eventueel kunt u wel tot aan het hek rijden en daar de bagage uitladen. Er staat een handtrekkar klaar om deze dan tot aan het huis te vervoeren.  

Openbaar vervoer:
Per trein of bus naar Station Castricum, vervolgens verder te voet (loopafstand 45 min) of per fiets (fietsafstand 15 min; OV-fietsen te huur bij het station).

Er is een bushalte vlakbij het begin van de Noorderstraat, maar om daar te komen kun je alleen op werkdagen tijdens het spitsuur van of naar station Castricum lijnbus 164 nemen. En zelfs dat is niet altljd het geval, controleer daarom altijd de tijden bij 9292 voordat je op reis gaat. Betalen alleen met een OV-chipkaart. Vergeet niet uit te checken als je aankomt bij je bestemming. Zie desgewenst ook: Overal reizen in Noord-Holland. 

Aangekomen bij bushalte Noorderstraat steek je de weg over naar Ingang Noordhollands Duinreservaat – Noorderstraat. Loop deze weg in tot je op een splitsing komt met een bouwsel met toeristische informatie over het duinreservaat. Sla hier linksaf. Rechts zie je dan onze boomgaard. Na ongeveer 60 meter volgt aan je rechterhand het hek van ZeeVELD. Welkom!

Taxi's
Er staan geen taxi's bij het station. Zie hieronder.

  • Taxi Zwart: 072-5331313. Bel Taxi Zwart voor vertrek van huis en ze halen je op. Ook voor langere afstanden in representatieve auto's of busjes van of naar bijvoorbeeld Schiphol of Amsterdam. 

Bij het NS station staan geen taxi's. 

Te voet of met de fiets
Kom je te voet of met de fiets, verlaat dan het station bij de vooruitgang. Dat is de uitgang met een groote luifel erboven en een bloemenwinkel. Steek de weg over en ga naar links: volg deze weg – de Mient – die parallel loopt aan het spoor tot je na 500 m uitkomt op de Vinkenbaan. Hier sla je linksaf, het spoor over, waarna je de Vinkenbaan volgt tot en met de derde afslag naar rechts: de Bakkummerstraat. Deze volg je zo’n 500 meter. Dan gaat de Bakkummerstraat – in een flauwe bocht naar links – over in de Van der Mijleweg. De Van der Mijleweg gaat weer over in de Van Oldenbarneveldweg, die uitkomt op de rotonde van de Zeeweg. Bij de rotonde neem je de tweede afslag naar rechts: de Heereweg. Deze volg je een kilometer. Dan ziet je aan je linkerhand het voormalig Kinderhuis Antonius. Dit ga je voorbij, waarna aan je linkerhand de ingang Noordhollands Duinreservaat – Noorderstraat volgt. Sla deze weg in. Je komt aan het einde ervan op een splitsing met daarop een bouwsel met toeristische informatie over het duinreservaat. Sla hier linksaf. Rechts zie je dan onze boomgaard. Na ongeveer 60 meter volgt aan je rechterhand het hek van ZeeVELD. Welkom!

Zaklantaarn
Blijft u overnachten of bezoekt u ons bij duisternis? Neem een zaklantaarn mee. In het duinreservaat is geen verlichting.

E-mail
Wij verzoeken u bij voorkeur via e-mail contact met ons op te nemen: info@zeeveld.nl

Vragen?
Beantwoordt de site niet al uw vragen en biedt mailen geen uitkomst? Mail u ons uw telefoonnummer en wij bellen u graag terug.

En:
Bank: NL83 TRIO 0338 6497 94 ten name van Stichting Jan XVII
KvK: 41203642;
BTW NL805406402B01

Beveiligd door reCaptcha, privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.