Contactgegevens

Adres:
Duinboerderij ZeeVELD
Stichting Jan XVII
Noorderstraat 2
1901 MT CASTRICUM

Routebeschrijvingen
Het is even zoeken. Duinboerderij ZeeVELD ligt verborgen in het duin aan een eeuwenoud klinkerstraatje. Schrik niet van de paarden!

Digitale Concierge
Wie hier onze Digitale Concierge ophaalt, onze handige app voor de mobiele telefoon, heeft direct ook de routebeschrijving bij de hand.

Parkeren
U parkeert op de openbare parkeerplaats Noorderstraat op 2 wandelminuten afstand. Dit is gratis.  Zie ook hieronder.

Route eigen vervoer - aangekomen op Parkeerplaats Noorderstraat
Attentie: de meeste routeplanners geven de weg naar Noorderstraat 2 niet  correct aan. Gebruik daarom voor het allerlaatste gedeelte van uw reis deze routebeschrijving: De ingang Noorderstraat staat bij de Heereweg aangegeven met een groot bord: 'Welkom in het Noordhollands Duinreservaat – Ingang Noorderstraat'. De straat wordt benoemd als Fietspad, maar is voor bestemmingsverkeer ook voor auto’s toegankelijk. Rijd hier in en sla direct linksaf en parkeer op de parkeerplaats. Loop terug naar de Noorderstraat, loop deze verder af in de inrijrichting, langs een automaat voor duinkaarten (aan uw rechterzijde), tot u op een splitsing komt met een bord met toeristische informatie. Sla hier linksaf. Na ongeveer 75 meter ziet u aan uw rechterhand het groene toegangshek tot ZeeVELD. Het terrein van ZeeVELD zelf is niet toegankelijk voor auto's. Eventueel kunt u wel tot aan het hek rijden en daar de bagage uitladen. Er staat een handtrekkar klaar om deze dan tot aan het huis te vervoeren.  

  • Vanuit de richting Amsterdam/ Haarlem:

A9 (Amstelveen – Alkmaar) afslag Uitgeest / Castricum, (provinciale weg N203): afslag Castricum / Egmond (N513), volg afslag Egmond over viaduct tot rotonde, rechtsaf Heereweg (N512) door Bakkum Noord. Eerst woonbebouwing, daarna links Huize Koningsbosch, daarna voormalig Kinderhuis Antonius. Een tiental meters verder, bij hectometer paaltje 10,7, ziet u aan de linkerkant van de weg aangegeven: ‘Ingang Noordhollands Duinreservaat – Noorderstraat’. 

  • Vanuit de richting Alkmaar:

Westring Alkmaar afslag Egmond. N512 rechtdoor volgen richting Castricum en bij hectometer paaltje 10,7 rechtsaf ingang Noordhollands Duinreservaat – Noorderstraat. Parkeren op de parkeerplaats links naast de ingangsweg. Deze wordt aangegeven als ‘Fietspad’.

Openbaar vervoer:
Per trein of bus naar Station Castricum, vervolgens verder te voet (loopafstand 45 min), per fiets (fietsafstand 15 min; OV-fietsen te huur bij het station), per bus, lijn 164 naar Egmond aan Zee, uitstappen halte Noorderstraat, of per OV taxi. Dit is een vorm van openbaar vervoer voor de regio Noord-Holland Noord. Bel voor meer informatie de klantenservice: 0900-26 66 399. Reserveren is noodzakelijk: 0900 8878. Bus 164 vanaf het station Castricum rijdt ongeveer twee keer per uur. Voor de dienstregeling zie www.9292ov.nl.

NB: Mogelijk wordt deze buslijn eind 2018 opgeheven. Controleer een en ander goed voor vertrek. 

Te voet of met de fiets
Komt u te voet of met de fiets, verlaat dan het station bij de vooruitgang. Dat is de uitgang met een kiosk en een bloemenwinkel. Steek de weg over en ga naar links: volg deze weg – de Mient – die parallel loopt aan het spoor tot u na 500 m uitkomt op de Vinkenbaan. Hier slaat u linksaf, het spoor over en u volgt de Vinkenbaan tot en met de derde afslag naar rechts: de Bakkummerstraat. Deze volgt u zo’n 500 m. Dan gaat de Bakkummerstraat – in een flauwe bocht naar links – over in de Van der Mijleweg. De Van der Mijleweg gaat weer over in de Van Oldenbarneveldweg, die uitkomt op de rotonde van de Zeeweg. Bij de rotonde neemt u de tweede afslag naar rechts: de Heereweg. Deze volgt u een kilometer. Dan ziet u aan uw linkerhand het voormalig Kinderhuis Antonius. Dit gaat u voorbij, waarna aan uw linkerhand de ingang Noordhollands Duinreservaat – Noorderstraat volgt. Sla deze weg in. U komt aan het einde ervan op een splitsing met daarop een bouwsel met toeristische informatie over het duinreservaat. Sla hier linksaf. Rechts ziet u dan onze groentetuin. Na ongeveer 60 meter ziet u aan uw rechterhand Zeeveld. Welkom!

Zaklantaarn
Blijft u overnachten of bezoekt u ons bij duisternis? Neem een zaklantaarn mee. In het duinreservaat is geen verlichting.

E-mail
Wij verzoeken u bij voorkeur via e-mail contact met ons op te nemen: info@zeeveld.nl

Vragen?
Beantwoord de site niet al uw vragen en biedt schrijven geen uitkomst? Mailt u ons met uw telefoonnummer en wij bellen u graag terug

En:
Bank: NL68RABO 01333 71018, t.n.v. Stichting Jan XVII;
KvK: 41203642;
BTW NL805406402B01