Aanhangers

Aanhangers kunnen desgewenst op het terrein worden gestald. Graag van tevoren even overleg. 

Aankomen - en vertrekken

Op weekdagen: aankomen vanaf 09:00 uur en vertrek niet later dan 16:00 uur. Aangepaste tijden in overleg, indien de verhuuragenda het toelaat. Zie hier ook onder Voorovernachtingen. 

Weekends: aankomen op vrijdag vanaf 17:00 uur, vertrek op zondag niet later dan 17:00 uur. Aangepaste tijden in overleg, indien de verhuuragenda het toelaat.

In de week voor aankomst ontvang je een welkomstmail met daarin ook praktische tips over route, parkeren en sleuteloverdracht. 

Kunnen kwartiermakers/boodschappenbezorgers eerder aankomen?
Helaas laat ons onderhoud- en schoonmaakschema dit niet toe. In het verleden hebben we wel geprobeerd verzoeken als deze in te willigen. Maar zowel de kwartiermakers als onze mensen werden er vooral zenuwachtig van. Op zijn vroegst kunt u dus arriveren op het in de Huurovereenkomst overeengekomen tijdstip. Dit geldt ook voor bezorgdiensten en cateraars.

Aanspreekpunt

De beheerder woont elders op het terrein. Je kunt bij hem terecht voor praktische vragen die niet worden beantwoord door bijvoorbeeld de 'Digitale Concierge' of de 'Papieren Concierge' die in het huis (op de piano) voor je klaarligt. Zie hier ook onder 'Bereikbaarheid beheerder'.

Accommodaties in de buurt

Hotel Koningsbosch op vijf boswandelminuten afstand van ZeeVELD.   

Het Zonnige Veld. Bed and Breakfast, op vijf minuten autorijden van ZeeVELD. 

Het Peperhuis. Bed and Breakfast, op tien minuten autorijden van ZeeVELD. 

Afwastabletten

Afwastabletten zijn niet nodig. De professionele Meiko afwasmachine voert alles wat nodig is zelf aan. Zie hier ook onder: Keukenuitrusting. 

Audio/video

In de groene kamer, de kleinste kamer van het huis,  hangt een televisie met ingebouwde dvd-speler. Met passen en meten past hier een man of zes, zeven in.

Beamer, tv scherm, tuner/versterker
Huurt u ook de kapel, zie dan ook hieronder bij 'Kapel'  voor audio/video in relatie tot trainingen en vergaderbijeenkomsten. We hebben een beamer, xxl tv scherm en tuner/versterker met boxen. Het tv scherm voor presentaties laat zich via een HDMI kabel verbinden met laptops. Controleer voor aankomst of uw laptop een HDMI ingang heeft, en neem anders een verloopstekker mee.

Muziek afspelen algemeen
Het afspelen van andere dan meditatieve muziek is absoluut niet toegestaan. ZeeVELD ligt in de duinen en de verblijfruimtes zijn niet geluid-geisoleerd. Geluid draagt hier ver en we hebben geen feest- of muziekvergunning. Dit maakt het huis pertinent ongeschikt voor feesten of bijeenkomsten waarop gedanst wordt. 

Annuleringsregeling

Bij annulering betaalt huurder afhankelijk van het moment daarvan, een vergoeding.  Deze bedraagt bij meer dan zes maanden voor de ingangsdatum, 25 %; binnen vier en zes maanden, 50%; binnen twee en vier maanden 75% en binnen een maand voor ingangsdatum contract 100% van de overeengekomen huursom. Vrijwel iedere verzekeraar biedt annuleringsverzekeringen aan. Zie hier de Algemene Voorwaarden waarin ook de Annuleringsregeling wordt beschreven. 

Autoverkeer op het terrein.

De helft van het toegangshek is permanent vergrendeld om autoverkeer op het terrein te voorkomen. Neem vooraf contact op indien u zou willen dat deze vergrendeling om de een of andere reden wordt opgeheven.  De afstand van het hek tot aan de voordeur bedraagt 55 meter.  Voor uw bagage staat een handtrekkar aan. 

Bakker

Bakkerij Burgmeyer bezorgt ’s ochtends verse broodjes en broden aan huis. Dagelijks behalve op zondag. Voor bestellingen boven de 25,-  Bel 0251-652948; http://www.bakkerburgmeijer.nl. Zie hieronder ook onder Winkels.

Barbecue

Er is geen barbecue in huis, Keurslagerij Van der Poel levert een gasbarbecue bij het barbecuepakket dat u bij hen bestelt. Zie hiervoor ook onder Catering. Bij te slecht weer kunt u de barbecue onder een afdakje bij de buitendeuren van de serre zetten. Zo zit u binnen droog en is het voor barbecuen droog genoeg.  Van der Poel levert ook barbecuepakketten voor de vegetarier. 

Beamer/projectiescherm.

Bij huur van de kapel kan een beamer voor u worden klaargezet. Een projectiescherm is niet nodig omdat u kunt projecteren op een van de witte wanden. Zie hieronder ook onder 'Kapel'.

Behalve een beamer is ook een groot televisiescherm beschikbaar.  Er zijn geen extra kosten aan verbonden.  

Beheerder

De beheerder woont elders op het terrein. Je kunt bij hem terecht voor dringende zaken of praktische vragen die niet worden beantwoord door bijvoorbeeld de 'Digitale Concierge' of de 'Papieren Concierge' die in het huis (op de piano) voor je klaarligt. In deze klapper vind je ook zijn telefoonnummer.

Bereikbaarheid beheerder

De beheerder woont op het terrein. Bij afwezigheid kunt u altijd een briefje achterlaten of het antwoordapparaat inspreken op 0251-658457. U kunt ook proberen: 06-28060191. Een reactie laat nooit lang op zich wachten.  

Bezorgservice boodschappen

De bezorgservice van Albert Heijn bezorgt aan huis. Let er wel op dat het bezorgmoment en uw aanwezigheid elkaar overlappen. 

Brood
Zie hierboven ook onder Bakkerij.

Dranken
Handig: slijterij Nolet bezorgt niet alleen, maar neemt ook alles wat u over hebt, weer terug. Zie: www.slijterijnolet.nl. Ze kunnen ook voorzien in bijvoorbeeld een tap, spoelbakken, extra glaswerk, statafels etc.

Boodschappen overig
Zie hieronder bij 'Winkels' alles over boodschapadressen in de buurt.

Bloemenvazen

Bloemenvazen zijn in vele soorten en maten aanwezig. 

Buitenactiviteiten/excursies

Zie elders op deze site onder Buitenactiviteiten.

Buren en buitenverblijf

ZeeVELD bestaat uit drie gebouwen: het hoofdhuis, dat plaats biedt aan maximaal 27 gasten, Het Janhuis, met plaats voor vier gasten, en het Stafhuis, hier woont de beheerder. Het complex ligt weliswaar helemaal vrij, in het groen, maar geluid draagt ver in de duinen.

De huisregels schrijven daarom voor:

Het buiten afspelen van muziek is nooit toegestaan; 
Muziek binnen: nooit versterkt en niet na 23:00 uur;
Buiten verblijven: niet na 23:00 uur;
Buiten activiteiten: geen spellen (met het daarbij behorende lawaai) op het terrein zelf; in de omgeving zijn voldoende mogelijkheden;

Catering

Zie elders op deze website onder: catering. Inhoudelijk regel je alles zelf, direct, met de cateraar naar keuze, voor de praktische kant staat de beheerder klaar. Zo kan deze de cateraar tijdig toegang geven tot het huis en waar nodig nog extra wegwijs maken.     

Dekenkasten

Extra blankets, duvets, pillows: in the closet across from room 14,15, in the closet across from room 6, and in the closet next to room 13.

Duintoegangskaarten

Volwassenen hebben een duintoegangskaart nodig om in de duinen te kunnen wandelen of fietsen. Dag- of weekkaarten zijn te koop via de automaat bij Parkeerplaats Noorderstraat. Kosten: 1,80 per dag of 5,50 per week. Duinkaarten zijn online ook hier te bestellen. Of ga even langs bij de receptie van Hotel Koningsbosch op vijf boswandelminuten afstand van ZeeVELD. Geen gedoe met een automaat en je krijgt er ook direct een bon bij.  

Strikt genomen heb je een duinkaart nodig zodra je een stap buiten het hek zet, anders dan om naar de parkeerplaats te wandelen. ZeeVELD ligt namelijk in het duinreservaat en dit is alleen toegankelijk voor wie een duinkaart heeft. 

Zie ook:  Waarom Duintoegangskaarten?. 

Duin wandel- en fietsroutes

Een Duin wandel- en fietskaart ligt voor u klaar in het huis. U kunt deze ook verkrijgen bij Bezoekerscentrum De Hoep van het duinreservaat. 

In de rode informatieklapper die u in het huis vindt, zitten ook A4’tjes die alle paden in de directe omgeving weergeven en bijvoorbeeld ook de weg naar het strand aangeven. Deze kunt u ook alvast hier downloaden. 

Fietsen

Altijd voor alle gasten warm aanbevolen: fietsen te huren. Zelfs als je dit niet voor iedereen doet, een paar fietsen achter de hand te hebben waar enthousiastelingen op kunnen springen voor bijvoorbeeld een snelle duik in zee – het geeft je verblijf direct een grote meerwaarde. Reserveer tijdig zelf rechtsreeks bij de verhuurder van je keuze en bij aankomst in ZeeVELD staan de fietsen voor je klaar. Zie verder onder Buitenactiviteiten.

Fietsenstalling

Er is alleen een buitenstalling, desgewenst hebben we voor u twee buitenplekken waar elektrische fietsen kunnen worden opgeladen

Flipover

Er zijn twee flipovers, ze worden op verzoek klaargezet. Met papier en stiften.

Fondue/gourmetten

Fondue of gourmetten kunnen we helaas niet toestaan. De ontluchtingsmogelijkheden van de refter zijn ontoereikend

Geluidinstallatie

In de kapel is een Hifi-speakersystem (Dali Callisto 2 C + sound hub compact). Geschikt voor Bluetooth or draadverbinding (beschikbaar) met laptop (beste kwaliteit) of telefoon.   

Versterkte muziek is buiten nooit toegestaan, binnen, buiten de kapel, niet na 22:00 uur. Desgevraagd hebben we een draagbare speaker beschikbaar (JBL Flip5) met Bluetooth. 

Gevonden voorwerpen

Ben je iets vergeten? Neem contact met ons op via info@zeeveld.nl. Als we inderdaad iets hebben gevonden sturen we het graag naar je op. Mail ons daartoe je adres en maak voor porti en handling € 17,50 over naar NL83TRIO 0338 6497 94 ten name van Stichting Jan XVII.  Gevonden voorwerpen bewaren we een maand, daarna gaan ze naar de kringloop.  

Handdoeken

Een handdoek is inbegrepen bij het linnenpakket. Zie ook onder Linnenpakket. Blijf je langer of ga je ook zwemmen? Neem een extra (bad)handdoek mee. 

Huisdieren, hulpdieren

Huisdieren en hulpdieren zijn niet toegestaan. Zelfs niet als ze heel klein en stil en lief zijn. Wel zijn huisdieren welkom bij – in de directe omgeving - Burgers Dierenhotel in Egmond.

Kaarsen, kandelaars

Op de eetkamertafel staan (olie)lichtjes in doorschijnende houders. Wilt u meer kaarslicht, neemt u dan waxinelichtjes en houders mee. Het is niet toegestaan op de slaapkamers kaarsen of wierook te branden.

Kapel en Faciliteiten kapel

De kapel bevindt zich in de voormalige deel van de oorspronkelijke boerderij ZeeVELD. De authentieke stolpconstructie is hier nog in volle glorie te zien. Dit beinvloedt de gebruiksmogelijkheden: twee van de vier dragers van het dak staan in de ruimte. Het totale vloeroppervlak van de kapel is 93m2. Op deze plattegrond van het huis zie je ook de kapel. Het bredere gedeelte is 7 x 8 meter; het smallere gedeelte is 4 x 7 meter, de blokjes geven de plek van de dragers aan. 

De kapel heeft zowel vloerwerwarming als hete-lucht verwarming.

Er staat een versterker met speakers. Deze heeft een  aansluiting voor Bluetooth of, via een tulp stekker, laptop of mobiele telefoon.

Desgevraagd zetten we ook voor u klaar

 • Beamer (3500 Ansi Lumen)
 • Flatscreen (160cm USB, HDMI) attentie: zorgt u zelf voor de mogelijkheid uw laptop te verbinden met een HDMI stekker
 • Flipover (2)
 • Yogamatten (20)
 • Meditatiematten en -kussens (20)
 • Tafels: 80cm x 180cm, opklapbaar
 • Stoelen: 30 max.   

Het tv scherm voor presentaties en de beamer laten zich via een HDMI kabel verbinden met laptops. Controleer voor aankomst of uw laptop een HDMI ingang heeft, en neem anders een verloopstekker mee.

Keukenuitrusting

De keuken is goed uitgerust met een kraan voor kokend water, een waterkoker, drie XXL ijskasten, een tafelmodel vrieskast met 3 lades, een supersnelle, professionele afwasmachine (3 minuten programma's, afwasmiddel inbegrepen ) en een zes pits gasfornuis met een grote en kleinere oven.

Borden, glazen en bestek: het is er in overvloed, inclusief champagneglazen.

Ook bij de keukeninventaris o.a.: keukenmachine, blender, (staaf)mixers; cakevormen (2 x) appeltaartvormen (2x), thermoskannen voor thee (4 x) en koffie (4x), waterkannen, wijnkaraffen groot en klein, (ook) grote kook-, bak-, wok-, grill- en braadpannen, 12 ovenschalen in allerlei maten, broodrooster voor vier boterhammen, tosti-ijzer, sap pers.

Koffie - inbegrepen
Ook in een snel doorlopende koffiemachine (Bravilor)met bijpassend filterpapier is voorzien. Benodigde koffie: snelfilterkoffie. Er zijn ook twee Nespresso machines en verschillende soorten melkopschuimers.

Koffie - ZeeVELD X
Als onderdeel van het ZeeVELD X programma kun je toegang krijgen tot het gebruik van onze volautomatische WMF koffiemachine. Bereid met een druk op de knop iedere denkbare koffie- of cacaospecialiteit. Gebruik te bestellen bij je reservering of daar later aan toe te voegen. Lees hier alles over ZeeVELD X.  

Er zijn wat reservekruiden om op terug te vallen. Graag aanvullen of melden als deze op raken.

Ook in keukendoeken, keukenpapier en -folie, schoonmaakdoekjes en –sponsjes is voorzien. En in afwasborstel, afwasmiddel en afwastabletten.

Attentie oven: omdat de grote oven werkelijk groot is, duurt het opwarmen ongeveer 45 minuten. De aangrenzende kleine oven warmt heel veel sneller op.  

Frituur
Niet alleen is er geen frituurapparaat, frituren is zelfs ook niet toegestaan: de keuken en aangrenzende eetkamer hebben lage balkenplafonds, frituurgeur blijft eenvoudigweg te lang hangen.

Kinderbed, kinderstoel

Er zijn twee kinderbedjes en twee kinderstoelen. Als je van tevoren even laat weten dat je ze zou willen gebruiken, zetten we ze graag voor je klaar. 

Kindveiligheid buiten en binnen

Buiten
Het terrein is niet ingericht op kleine kinderen. Afhankelijk van de tijd van het jaar staat er water in de duinrel en in de paddenpoel. Deze zijn niet afgezet en vooral de duinrel is door de begroeiing soms lastig als water, te herkennen. Met kleine kinderen daarom altijd heel, heel, heel goed oppassen. Laat ze nooit alleen en zonder toezicht in de tuin.

Binnen
Het huis is niet ingericht op kleine kinderen. Er zijn trappen in huis maar geen traphekjes. De slaapkamer met de 3 stapelbedden heeft een ´mezzanine´, ook de trap daar naartoe heeft geen traphekje. De stopcontacten hebben geen beveiliging. De grondoppervlakte van het huis beslaat zo´n 500 m2, de charme ervan ligt mede in de onverwachte plekken hoeken, gaten, gangen, deuren, op- en afstapjes. Houdt kleine kinderen dus altijd in het zicht.   

Koffie en thee, koffieapparaat

Het gebruik van de volautomatische WMF koffiemachine maakt deel uit van het ZeeVELD X programma. Hiervoor is een extra bijdrage verschuldigd. Maak je hiervan geen gebruik, neem dan zelf koffie (en thee) mee. Snelfilterkoffie of Nespresso cups. Er zijn voor beide soorten apparaten. Zie ook onder 'Keuken' voor alle beschikbare (andere) apparatuur.  

Linnenpakket

Een linnenpakket Is inbegrepen in de huurprijs. Het bevat dekbed- en matrasovertrek, kussensloop, handdoek, washandje. Ook ligt er voor iedereen een badjas klaar. Blijft u langere tijd of gaat u ook naar het strand? Neemt u dan een extra handdoek en een badhanddoek mee. 

Op verzoek maken we tegen een meerprijs de bedden graag voor u op. 

Ook in keukendoeken, schoonmaakdoekjes en –sponsjes is voorzien.

Dekenkast
Extra dekens, dekbedden, kussens, handdoeken en linnenpakketten, vind je in de Dekenkast. Deze is te vinden op de overloop bij kamer 10 en 11 (1ste verdieping). 

Meditatiematten

Er zijn 30 meditatiematjes (70 x 90 cm), 23 meditatie-kussens (zacht), 14 meditatie'blokken' (hard) en 20 yogamatten (rubber, dikkere soort). Op verzoek leggen we ze graag klaar. 

Minder validen

Tot onze spijt is het huis heel slecht toegankelijk voor minder validen. Er zijn veel op- en afstapjes en de badkamers en wc’s zijn niet groot genoeg om bijvoorbeeld ook een rolstoel te bergen. 

Motoren

Desgewenst kunnen motoren op het terrein worden gestald in plaats van op de parkeerplaats.  Graag voor aankomst hierover even contact.  

Open haard

Er zijn twee houtkachels: een potkachel in de entreekamer, een houtkachel met glazen deur en daarmee prachtig zicht op het vuur, in de serre. Aanmaak- en brandmateriaal staan voor u klaar.

Voor buitengebruik zetten we desgevraagd een vuurschaal of een buitenkachel voor u klaar. 

Opladen elektrische auto

Zorg dat je met voldoende stroom in je accu arriveert. Laad voor aankomst op. Er is geen laadpaal bij ZeeVELD of op de parkeerplaats. Ter plekke opladen via een gewoon stopcontact is streng verboden. De bescherming van natuurwaarden vraagt om een autovrij terrein. 

Paardrijden/manege

In Castricum zelf, zie: Reuring op Stal.  In Egmond aan de Hoef: Manege Groot.  

Piano en vleugel

In de entreekamer staat een piano.

Huurt u ook de kapel: hier staat een vleugel. Zo u deze wilt bespelen, graag van tevoren even contact opnemen. Voor functioneel gebruik (concert, koorrepetitie, begeleiding meditatie etc.) maken we hem graag beschikbaar.

Restaurants

Route: hek uit, sla direct rechtsaf het zandpad op, loop vier minuten tot je aan je linkerhand een bordje ziet: afslag naar bospad links: Hotel Koningsbosch. Aan eind van dit paadje: Restaurant Aan het Bosch. 

Route: hek uit, sla direct rechtsaf het zandpad op, loop zeven minuten tot je aan de Heereweg komt, steek deze over en loop het weggetje direct aan de overkant af. Na nog eens een minuut: Gasterij Het Ruiterhuys.

Eten aan het strand doe je het best in bijvoorbeeld strandpaviljoen Deining. Met de auto ben je daar zo, maar lopend is het een flinke tippel van zeker een uur. 

Rolstoelen

Zie hierboven onder Minder validen.

Senioren - geschikt voor?

Ouderen, al dan niet met stok of rollator, blijken hier redelijk tot goed uit de voeten te kunnen, een beetje afhankelijk van hun conditie. Er is een tweepersoons slaapkamer op de begane grond met eigen sanitair, weer een andere, eenpersoons, slaapkamer, ook op de begane grond (met verhoogd bed en uitzicht op het weiland) grenst direct aan de douche en wc in de gang. 

Sleutels

Hoofdingang
Voor aankomst wordt u geïnformeerd over het verkrijgen van de voordeursleutel. 

Slaapkamers
De individuele slaapkamers hebben geen sleutels tenzij u daarom zou verzoeken.

Terrein
De helft van het toegangshek  is permanent vergrendeld om autoverkeer te voorkomen. Neem vooraf contact op indien ook dit hek om een of andere reden moet worden ontgrendeld. Zo zijn er cateraars – ‘food trucks’- die dichter bij het huis willen parkeren.

Spellen

Voor de allerkleinsten is er een zandbak met bijbehorende speeltjes. Er zijn verder geen spellen of speeltoestellen aanwezig. Balspellen in de tuinen of op het voorterrein zijn verboden. Ook is het niet toegestaan het weiland rond ZeeVELD te betreden. 

Sporten

Balspellen en sportactiviteiten in de tuinen rond ZeeVELD zijn verboden. Het weiland om ZeeVELD heen is verboden toegang-gebied. Maar op vijf boswandel-minuten afstand vind je een prachtig sport- en spelterrein. 

Om er te komen: sla na het verlaten van het ZeeVELD terrein, buiten het hek direct linksaf, alsof je weer terugloopt naar het parkeerterrein. Aangekomen bij de splitsing - met een bord met aan beide kanten toeristische informatie - sla je de weg links in. Je loopt vervolgens een kleine drie door het bos, tot zich dit aan je rechterhand opent en een groot speelveld verschijnt met o.a een evenwichtsbalk. 

Zou je hier een klein evenement willen organiseren, laat het ons dan van tevoren weten. Op onze beurt laten wij het dan weer aan de boswachters van PWN weten zodat ze niet gek opkijken.

Zie ook onder Buitenactiviteiten.

Strand

Lopend of fietsend
Binnendoor lopend door de duinen via de Noorderstraat, is het ongeveer 40 minuten naar het strand, of een minuut of tien als u op de fiets gaat. U bereikt dan strandopgang Strandslag Scheilaan (op het kaartje genoemd ‘Schellaan’). Een rustig strand zonder paviljoens of wat ook. In de rode informatieklapper in de boekenkast in de voorkamer vindt u een kaart die u de weg wijst. Thuis kunt u deze ook al hier bestuderen.

Met de auto
U kunt natuurlijk ook de auto nemen en een andere weg kiezen (de Zeeweg) die leidt naar strandopgang Castricum aan Zee. Daar is wel allerhande vertier. Op zo’n tien minuten afstand van Zeeveld. Het strandpaviljoen waarover ons de beste verhalen bereiken: Deining.  

Taxi

 • Taxi Zwart: 072-5331313
 • Haarlem Schipholtaxi: 023-8 888 888.

Bij het NS station staan geen taxi's. Bel Taxi Zwart voor vertrek van huis en ze halen je op bij het station. 

Tafels en tafellinnen

Voor wie tafellinnen wil meenemen om extra feestelijk te dekken: de eettafel in de refter is 6.40 lang en 95 cm breed.

De tafel in de serre is 125cm breed en 300cm lang. Als je een beetje schuift met het meubilair in de serre, kun je twee tuintafels aan de serretafel schakelen. Er kunnen daar dan een kleine 30 gasten dineren.  Zorg dan zeker voor tafellinnen of tafelpapier, anders oogt het wat kaal en rommelig. 

De tuintafels zijn 70cm breed en 220cm lang. Hiervoor liggen fleurige buitentafelkleden klaar in de inloopkast bij de koffiekeuken.

Gebruik je ook de kapel? De tafels daar zijn 80cm x 180cm. 

Televisie

In de Groene Kamer, de kleinste kamer van het huis, grenzend aan de refter, hangt een televisie met ingebouwde dvd-speler en een Google Chromecast Dongle. Met zes tot max acht kijkers is deze kamer wel vol. Deze televisie kan niet worden verplaatst.

Beeldscherm
I
n de kapel kan een groot xxl beeldscherm worden geplaatst voor presentaties.

Voorovernachten

Desgewenst verleng je een tweedaags doordeweeks verblijf, met een voorovernachting. Je bent dan welkom vanaf 20:00 uur op de dag voorafgaand aan de aanvang van je verblijf. De kosten bedragen vanaf  61.- p.p. voor de eerste 13 gasten, en vervolgens minder naarmate je met meer deelnemers van deze mogelijkheid gebruik maakt. De ervaring leert dat voorovernachtingen je verblijf een grote meerwaarde geven. Doordat je niet ook eerst nog moet 'aankomen', ben je er met je hoofd direct bij.

Vuur

Vanwege de ligging in een natuurreservaat, mag geen kampvuur worden aangelegd. Wel hebben we een vuurschaal. Je kunt er het hout van de houtkachel voor gebruiken. Ook een barbecue is toegestaan, zie onder Catering. 

Verwarming

Voorhuis en achterhuis hebben centrale verwarming met radiatoren en centrale (klok)thermostaten en kamerthermostaten. Het hele huis is daarmee excellent te verwarmen. 

Kapel
De kapel heeft hete-lucht verwarming en vloerverwarming. Beide volgen een klokprogramma dat met de hand bijgesteld kan worden. Aanwijzingen hangen bij de thermostaten. 

Serre
De serre kan alleen met de houtkachel worden verwarmd. Een bewuste keuze om de ervaring van het contact met de natuur, de elementen, te intensiveren. Groepen die veel tijd in de kapel doorbrengen, adviseren we een ‘vuurmeester’ aan te stellen. Zo blijft het in de serre behaaglijk terugkomen. 

Verblijfsduur - mogelijkheden

Werkdagen
Een verblijf beslaat een of meer periodes van 36 uur: aankomen vanaf 08:00 uur in de ochtend en vertrek niet later dan 16:00 uur de volgende middag. 

24 uur?
Ook een 24 uurs verblijf, van 16:00 uur op de dag van aankomst tot 16:00 uur de volgende dag is mogelijk. Kosten: 85% van de totale kosten van een 36 uurs verblijf.

Eendagsverblijf met voorovernachting
Ook is op werkdagen een eendagsverblijf met voorovernachting mogelijk, aankomst vanaf 20:00 uur. De kosten bedragen 75% van de totale huursom die gemoeid zou zijn met een 36 uurs verblijf. 

Weekends 
Aankomen vanaf 17:00 uur op vrijdag, vertrekken niet later dan 17:00 uur op zondag (weekend). 

Verlengde weekends
Aankomen op donderdag om 17:00 uur of vertrekken op maandag om 17:00 uur. De extra kosten bedragen 35% van de totale (reguliere) weekendhuursom.   

Weiland bij het huis

Het rondom ZeeVELD gelegen weiland is verboden toegang-gebied. De boer die het in gebruik heeft, is er erg zuinig op. Vandaar.  Iets verderop in het duin is een groot speelveld: hek uit, linksaf, weer linksaf, drie minuten lopen en je bent er zodra je het bos uitkomt. Er staat onder meer een picnick tafel en een evenwichtsbalk.   

Wandelingen

Direct buiten het toegangshek – bij het informatiebord dat bij parkeerplaats Noorderstraat staat opgesteld -  beginnen drie gemarkeerde wandelroutes, van respectievelijk drie, zeven en zeventien kilometer lengte. Een Wandel- en Fietskaart waar deze routes op staan beschreven, ligt voor u klaar in het huis. U kunt deze ook bestellen bij Informatiecentrum De Hoep van het duinreservaat: dehoep@pwn.nl of: 0251-661066.

In de rode informatieklapper die in de boekenkast van de entreekamer staat, zitten ook A4’tjes die alle paden in de directe omgeving weergeven en bijvoorbeeld ook de weg naar het strand aangeven. U kunt deze thuis ook al hier bestuderen. Zie hier ook onder Buitenactiviteiten.

Wassen

In een aparte ruimte staan een wasser en droger tot uw beschikking. Op aanvraag te gebruiken. 

WC papier

WC papier, geurverfrissers en wc-zeep zijn aanwezig.

Wifi

Er is een goed WIFI signaal. Er zijn geen codes voor nodig en geen kosten aan verbonden.

NB: voor de zekerheid
Storingen of niet werkende aansluitingen/incompatibele apparatuur zijn nooit geheel uit te sluiten. Neemt u daarom informatie voor bijvoorbeeld een presentatie, ook op een stick of disk mee, of zorg voor een extra laptop.

Zo u absoluut van een rechtsreekse internetverbinding afhankelijk bent – verzekert u zich dan voor aankomst ook van de mogelijkheid van een verbinding met uw eigen provider.

Verhuurder is niet aansprakelijk als de internetverbinding onverhoopt niet werkt.   

Winkels

Een handig overzicht van winkels en adressen die je misschien nodig hebt, vind je in onze Digitale Concierge. 

In winkelcentrum Geesterduin in Castricum vindt u veel winkels makkelijk bij elkaar. Albert Heijn, slijter, bloemen, vishandel etc. Geesterduin 27/29 1902EJ Castricum.

Een Dekamarkt met een aardig aanbod, inclusief slijterij, is in Egmond-Binnen. Op zondagen open en doordeweeks tot 21.00 uur. Abdijlaan 20 1935BH Egmond Binnen 072-5066468.

Heerlijke taarten en taartjes kunnen worden besteld bij Banketbakkerij De Roset in Castricum, Burgemeester Mooijstraat 17, 1901EP Castricum, 0251- 652386‎. Zij bezorgen ook.

Vers brood

 • Brood en Banketbakkerij De Haan, Abdijlaan 7, 1935BH Egmond Binnen, 072 5061554. (8 minuten met de auto).
 • Bakker Burgmeyer, Torenstraat 40a, 1901EE Castricum, 0251-652948; bezorgt bestellingen boven de 25,- zie ook: www.bakkerburgmeijer.nl
 • Van Vessem, Dorpsstraat/Bakkerspleintje 56, 1901 EN Castricum;
 • Brakenhof, Burgemeester Mooijstraat 34, 1901 ET Castricum 

Albert.nl bezorgt ook aan de Noorderstraat. U dient dan wel zelf aanwezig te zijn om af te rekenen. Houdt u er rekening mee dat ook deze bezorgservice pas vanaf het overeengekomen aanvangstijdstip van de huur in Zeeveld terecht kan.

Voor prachtige bloemen en boeketten: Baltus, Heerenweg 25, 1935 AB Egmond-Binnen: 072 506 1488

Yogalessen

Flow of Yoga is een yogaschool uit Castricum die desgevraagd ook in ZeeVELD lessen organiseert. Net zo beginnend of gevorderd als je het wilt.  Neem contact op met Nico Kruis. De extra kosten voor het bijhuren van de kapel, bedragen tijdens weekends en feestdagen: 300,-. per dagdeel.  

Yogamatten

Er zijn 20 yogamatten (van de dikkere soort). We leggen ze op verzoek graag klaar.

Zee

Zie hier onder Strand. 

Zeep

In alle kamers en badkamers hangen handzeep dispensers.

binnentuin zicht op sauna en het zeeveld
 
koffiekeukennieuw
 
serre tafel
 
slaapkamernieuw
serrenieuw
 
entree bibliotheek groen
 
keukenwandnieuw
 
kapelnieuw