Audio/video

Er is een televisie met ingebouwde dvd speler en een Google chromecast dongle. In de blauwe klapper met gebruiksaanwijzingen in het huis vindt u ook een beschrijving hoe deze te gebruiken. Zie ook onder 'Televisie' als u er zeker van wilt zijn uw favoriete zenders te kunnen bekijken. 

Er is een DAB + radio. Dit betekent dat u er alleen die (Nederlandse) zenders op kunt ontvangen die op DAB frequenties uitzenden, waaronder nieuws- en muziekzenders. Voor alle andere radiozenders verwijzen we naar de mogelijkheid deze via internet te ontvangen.

De radio werkt ook op een accu, u kunt hem dus overal neerzetten.

U kunt uw laptop – en ook uw mobiele telefoon – in beginsel aansluiten op de speaker. U hebt dan uitstekend geluid uit een prima box. Orion Computerworld, Torenstraat 60, 1901 EG Castricum verkoopt alle denkbare verloopkabels. Voor de radiokant behoeft u een audiokabel ‘zonder weerstand’.

Barbecue niet toegestaan

Het is niet toegestaan te barbecuen. De veelal vegetarische bewoners van het aangrenzende retraitehuis stellen de geur van verbrand vlees niet op prijs. 

Fietsen

Altijd voor alle gasten warm aanbevolen: fietsen te huren. Zelfs als je dit niet voor iedereen doet, een paar fietsen achter de hand te hebben waar enthousiastelingen op kunnen springen voor bijvoorbeeld een snelle duik in zee – het geeft je verblijf direct een grote meerwaarde. Tijdig reserveren aanbevolen. Zie verder onder Buitenactiviteiten.

Fietsenstalling

Er is alleen een buitenstalling in uw tuin, bij de keukendeur vindt u ook stopcontacten zodat u ook uw elektrische fiets kunt opladen. 

Aankomen - en vertrekken

Aankomen vanaf 15:00 uur, vertrek niet later dan 11:00 uur in de ochtend 

Annuleringsregeling

Bij annulering betaalt huurder afhankelijk van het moment daarvan, een vergoeding.  Deze bedraagt bij meer dan zes maanden voor de ingangsdatum, 25 %; binnen vier en zes maanden, 50%; binnen twee en vier maanden 75% en binnen een maand voor ingangsdatum contract 100% van de overeengekomen huursom. Vrijwel iedere verzekeraar biedt annuleringsverzekeringen aan.

Kaarsen, kandelaars

Er staan lichtjes in doorschijnende houders klaar, wilt u meer kaarslicht, neemt u dan waxinelichtjes en houders mee. Het is niet toegestaan kaarsen te branden. 

Autoverkeer op het terrein.

De helft van het toegangshek is permanent vergrendeld om autoverkeer op het terrein te voorkomen. Neem vooraf contact op indien u zou willen dat deze vergrendeling om de een of andere reden wordt opgeheven.  De afstand van het hek tot aan de voordeur bedraagt 55 meter.  Voor uw bagage staat een handtrekkar aan. U parkeert op de parkeerplaats Noorderstraat, op een paar honderd meter afstand. 

Bezorgservice boodschappen

Albert
De bezorgservice van Albert Heijn bezorgt aan huis. Let u er wel op dat het bezorgmoment en uw aanwezigheid elkaar overlappen. 

Boodschappen overig
Zie hieronder bij 'Winkels' alles over boodschapadressen in de buurt. Of download onze Digitale Concierge voor allerlei handige adressen.

Afwastabletten

Afwastabletten zijn aanwezig. Zie hier ook onder: Keukenuitrusting. 

Duintoegangskaarten

Volwassenen behoeven duintoegangskaarten om in de duinen te mogen wandelen of fietsen. Dag- of weekkaarten zijn te koop via de automaat bij Parkeerplaats Noorderstraat. Of ook hier. Zie verder onder Buitenactiviteiten. Of ook: Waarom Duintoegangskaarten? 

Föhn

In de badkamer is een föhn aanwezig. 

Beheerder/concierge

De beheerder woont in de buurt. Je kunt altijd het antwoordapparaat inspreken op 0251-658457. Of bel: 06-28060191. Een reactie laat nooit lang op zich wachten.  

Keukenuitrusting

De keuken is goed uitgerust met een waterkoker, ijskast, vriezer, afwasmachine, vier pits gasfornuis, combimagnetron, (snelfilter) koffiezetapparaat, vier 1-persoons Cafetieres, Nespresso machine en melkschuimer. Neem als je wilt zelf de passende koffie, suiker en (koffie)melk mee. 

Borden, glazen en bestek: het is er in overvloed, inclusief champagneglazen.

Ook bij de keukeninventaris o.a.: keukenmachine,  staafmixer; mixer, cakevorm, appeltaartvorm, thermoskan, waterkan, wijnkaraf, kook-, bak-, wok-, grill- en braadpannen, ovenschalen, broodrooster, sap pers, rasp.

Er zijn wat reservekruiden, peper en zout om op terug te vallen. Graag aanvullen of melden als deze op raken.

Ook in keukendoeken, keukenpapier en -folie, schoonmaakdoekjes en –sponsjes is voorzien. En in afwasborstel, afwasmiddel en afwastabletten.

Gevonden voorwerpen

Ben je iets vergeten? Neem contact met ons op via info@zeeveld.nl. Als we inderdaad iets hebben gevonden sturen we het graag naar je op. Mail ons daartoe je adres en maak voor porti en handling € 17,50 over naar NL83TRIO 0338 6497 94 ten name van Stichting Jan XVII.  Gevonden voorwerpen bewaren we een maand, daarna gaan ze naar de kringloop.  

Buitenactiviteiten/excursies

Zie elders op deze site onder Buitenactiviteiten

Bezorgdienst eten

Zie:Thuisbezorgd.nl

Huisdieren, hulpdieren

Huisdieren en hulpdieren zijn niet toegestaan. Zelfs niet als ze heel klein en stil en lief zijn. Wel zijn huisdieren welkom bij – in de directe omgeving - Burgers Dierenhotel in Egmond.

Handdoeken

Een handdoek is inbegrepen bij het linnenpakket. Zie ook onder Linnenpakket. Blijf je langer dan een weekend of ga je ook zwemmen? Neem een extra (bad)handdoek mee.  

Kinderbed, kinderstoel

Er zijn een kinderbed en een kinderstoel. Graag even laten weten dat je ze wilt gebruiken, dan worden ze klaargezet.

Koffie, koffieapparaat

Zie hierboven onder Keukenuitrusting. Neem graag zelf de koffie naar keuze mee. Melkschuimer aanwezig.

Linnenpakket

Een linnenpakket Is inbegrepen in de huurprijs. Het bevat dekbed- en matrasovertrek, kussensloop, handdoek, washandje. Blijft u langere tijd of gaat u ook naar het strand? Neemt u dan een extra handdoek en een badhanddoek mee. Ook wanneer u de sauna wilt gebruiken zijn extra handdoeken wel prettig.

Op verzoek maken we tegen een meerprijs de bedden graag voor u op. 

Ook in keukendoeken, schoonmaakdoekjes en –sponsjes is voorzien.

Opladen elektrische auto

Zorg dat je met voldoende stroom in je accu arriveert. Laad voor aankomst op. Er is geen laadpaal bij ZeeVELD of op de parkeerplaats. Ter plekke opladen via een gewoon stopcontact kunnen wij niet toestaan. De bescherming van de lokale natuurwaarden vraagt om een autovrij terrein.

Parkeren

U parkeert op parkeerplaats Noorderstraat, op een paar honderd meter afstand. Dit is gratis. Laat geen waardevolle spullen achter in de auto. 

Paardrijden/manege

In Castricum zelf, zie: Reuring op Stal.  In Egmond aan de Hoef: Manege Groot.  

Piano

Er is een piano.

Restaurants

Route: hek uit, sla direct rechtsaf het zandpad op, loop vier minuten tot je aan je linkerhand een bordje ziet: afslag naar bospad links: Hotel Koningsbosch. Aan eind van dit paadje: Restaurant Aan het Bosch. 

Route: hek uit, sla direct rechtsaf het zandpad op, loop zeven minuten tot je aan de Heereweg komt, steek deze over en loop het weggetje direct aan de overkant af. Na nog eens een minuut: Gasterij Het Ruiterhuys.

Route en contact

Voor contactinformatie en routeaanwijzingen, zie hier.

Sleutels

Hoofdingang
Voor aankomst wordt u geïnformeerd over het verkrijgen van de voordeursleutel. 

Slaapkamers
De individuele slaapkamers hebben geen sleutels tenzij u daarom zou verzoeken.

Terrein
De helft van het toegangshek  is permanent vergrendeld om autoverkeer te voorkomen. Neem vooraf contact op indien ook dit hek om een of andere reden moet worden ontgrendeld. Zo zijn er cateraars – ‘food trucks’- die dichter bij het huis willen parkeren.

Strand

Lopend of fietsend
Binnendoor lopend door de duinen via de Noorderstraat, is het ongeveer 40 minuten naar het strand, of een minuut of tien als u op de fiets gaat. U bereikt dan strandopgang Strandslag Scheilaan (op het kaartje genoemd ‘Schellaan’). Een rustig strand zonder paviljoens of wat ook. In de blauwe informatieklapper op de eettafel vindt u een kaart die u de weg wijst. Thuis kunt u deze ook al hier bestuderen. Fietsen kunnen bij de strandopgang gestald worden.

Met de auto
U kunt natuurlijk ook de auto nemen en een andere weg kiezen (de Zeeweg) die leidt naar strandopgang Castricum aan Zee. Daar is wel allerhande vertier. Op zo’n tien minuten afstand van Zeeveld. Het strandpaviljoen waarover ons de beste verhalen bereiken: Deining.  

Televisie

Er is een televsie met ingebouwde dvd-speler en Google Chromecast Dongle, waarmee het hele Ziggo aanbod kan worden ontvangen. Houd er rekening mee dat oudere mobiele telefoons het hiervoor noodzakelijke 'casten' niet altijd faciliteren. Wie graag veel verschillende zenders ontvangt, doet er goed aan ook een laptop en/of tablet mee te brengen om de kans op een goede verbinding te maximaliseren. 

Boodschappen

Veel
Een Dekamarkt met een goed aanbod, inclusief slijterij, is in Egmond-Binnen. Ook op zondagen open en doordeweeks tot 21.00 uur. Abdijlaan 20 1935BH Egmond Binnen, 072-5066468.

Heel veel
In de dorpskern van Castricum vind je een wat grotere Dekamarkt:Torenstraat 48 1901 EG Castricum 0251-673200

In diezelfde Torenstraat en de aangrenzende Dorpsstraat vind je ook een biologische supermarkt, groentenboer, slager, bakker en tal van andere winkels.  

Heel veel
Winkelcentrum Geesterduin (makkelijk met de auto, vrij ver op de fiets): veel winkels makkelijk bij elkaar. Albert Heijn, slager, slijter, bloemen, vishandel etc. Geesterduin 27/29, 1902EJ  Castricum.

Patisserie
Heerlijke taarten en taartjes: Banketbakkerij De Roset, Burgemeester Mooijstraat 17, 1901 EP Castricum: 0251- 652386‎.

  • Vers brood:
    • Burgmeyer, Torenstraat 40a, 1901EE Castricum, 0251-652948;
    • Van Vessem, Dorpsstraat/Bakkerspleintje 56, 1901 EN Castricum;
    • Brakenhof, Burgemeester Mooijstraat 34, 1901 ET Castricum 
  • Bio-, reform- en natuurvoeding: Ekoplaza Castricum, Torenstraat 34, 1901 EE Castricum, 0251-654916.
  • Bloemen en boeketten, bloembollen en planten: Baltus, Heerenweg 25, 1935 AB Egmond-innen:072-506 1488

Een handig overzicht van winkels en adressen die je misschien nodig hebt, vind je in onze Digitale Concierge.

Wandelingen

Direct buiten het toegangshek – bij het informatiebord dat bij parkeerplaats Noorderstraat staat opgesteld -  beginnen drie gemarkeerde wandelroutes, van respectievelijk drie, zeven en zeventien kilometer lengte. Een Wandel- en Fietskaart waar deze routes op staan beschreven, ligt voor u klaar in het huis. U kunt deze ook bestellen bij Informatiecentrum De Hoep van het duinreservaat: dehoep@pwn.nl of: 0251-661066.

In de rode informatieklapper die in de boekenkast van de entreekamer staat, zitten ook A4’tjes die alle paden in de directe omgeving weergeven en bijvoorbeeld ook de weg naar het strand aangeven. U kunt deze thuis ook al hier bestuderen. Zie hier ook onder Buitenactiviteiten.

Wassen

In een aparte ruimte naast de keuken staan een wasser en droger tot uw beschikking. Ook is wasmiddel aanwezig, u mag het vrijelijk gebruiken. 

WC papier

WC papier, geurverfrissers en wc-zeep zijn aanwezig.

Wifi

Er is een goed WIFI signaal. Password: MONOS01!

Zee

Zie hier onder Strand.