Autoverkeer op het terrein.

Je parkeert je auto op het openbare parkeerterrein Noorderstraat, op een paar honderd meter afstand van het toegangshek. Laat geen waardevolle spullen achter. 

Bij aankomst of vertrek kun je tot aan het hek rijden om uit- of in te pakken. Er staat voor je bagage of boodschappen een (blauwe) handtrekkar klaar tegenover de fietsenrekken, naast de afvalcontainers: als je vanaf het hek naar het hoofdhuis loopt na 15 meter aan je rechterhand.

De afstand van het hek tot aan je voordeur is ongeveer 140 meter.

Barbecue niet toegestaan

Barbecuen kunnen wij helaas niet toestaan. De veelal vegetarische bewoners van het aangrenzende retraitehuis stellen de geur van verbrand vlees niet op prijs. 

Fietsen huren

Warm aanbevolen: om een fiets mee te nemen of te huren. Een fiets achter de hand te hebben waar je op kunt springen voor bijvoorbeeld een snelle duik in zee – het geeft je verblijf direct een grote meerwaarde.

Tijdig reserveren aanbevolen. Zie verder onder Buitenactiviteiten.

Je parkeert je fiets in de rekken aan het begin van de boomgaard, tegenover de afvalcontainers: als je het pad oploopt richting hoofdhuis op ongeveer 20 meter van het hek aan je rechterhand.

Fietsenstalling

Je parkeert je fiets in een van de rekken in de boomgaard, tegenover de afvalcontainers: als je vanaf het hek richting hoofdhuis loopt na 15 meter aan je rechterhand. 

Strand

Lopend of fietsend
Binnendoor lopend door de duinen via de Noorderstraat, is het ongeveer 40 minuten naar het strand, of een minuut of tien als u op de fiets gaat. U bereikt dan strandopgang Strandslag Scheilaan (op het kaartje genoemd ‘Schellaan’). Een rustig strand zonder paviljoens of wat ook. In de blauwe informatieklapper op de eettafel vindt u een kaart die u de weg wijst. Thuis kunt u deze ook al hier bestuderen. Fietsen kunnen bij de strandopgang gestald worden.

Met de auto
U kunt natuurlijk ook de auto nemen en een andere weg kiezen (de Zeeweg) die leidt naar strandopgang Castricum aan Zee. Daar is wel allerhande vertier. Op zo’n tien minuten afstand van Zeeveld. Het strandpaviljoen waarover ons de beste verhalen bereiken: Deining. 

Aankomen - en vertrekken

Aankomen vanaf 15:00 uur, vertrek niet later dan 11:00 uur in de ochtend 

Koffie, koffieapparaat

Zie ook onder Keukenuitrusting. Neem graag zelf de koffie naar keuze mee. Melkschuimer aanwezig.

Concierge

De beheerder woont op het terrein. Je krijgt hem het snelst te pakken als je appt naar: 06-28060191. 

Afwastabletten

Afwastabletten zijn aanwezig. Zie hier ook onder: Keukenuitrusting. 

Duintoegangskaarten

Volwassenen hebben een duintoegangskaart nodig om in de duinen te mogen wandelen of fietsen. Dag- of weekkaarten zijn te koop via de automaat bij Parkeerplaats Noorderstraat. Of ook hier. Zie verder onder Buitenactiviteiten. Of ook: Waarom Duintoegangskaarten? 

EHBO

EHBO doos
Je vindt een EHBO doos aan de binnenkant van de deur onder de trap. 

Arts:
Weekdagen tijdens kantooruren:

Huisartsenpraktijk Bakkum
Eerste Groenelaan 12a
1901HS CASTRICUM
+31 (0) 251 65 24 28

Noodgevallen, 's avonds, tijdens weekends en feestdagen:
Huisartsenpost Midden-Kennemerland
Rode Kruis Ziekenhuis,
Vondellaan 13
1942 EL Beverwijk
+ 31 (0) 251 26 52 65.

Maak eerst een afspraak.

Apotheek
Apotheek De Brink
Torenstraat 64
1901 EG Castricum
+ 31 (0) 251 65 25 00

of
Geesterduin Apotheek
Geesterduinweg 42
1902 CD Castricum
+ 31 (0) 251 65 50 66

Maaltijden laten bezorgen

Zie:Thuisbezorgd.nlGeef als je wilt gedetailleerde adresinstructies, spreek af dat de bezorger je belt als deze bij het hek is aangekomen en haal het daar bij hem af. Zo voorkom je dat vreemden over het terrein gaan dwalen.  

Afval

We kennen vijf soorten afval: 1. GFT, 2. Glas, 3. Papier en karton, 4. Plastic, pet en drankkarton en 5. Overig. Onder het aanrecht vind je bakken voor drie van deze vijf soorten. De achterste bak, met het groene zakje, is bedoeld voor GFT.  

Je gooit volle zakken weg in de afvalcontainers die je aan het begin van de boomgaard vindt.Lopend vanuit de studio richting het hek, passeer je eerst het hoofdhuis en vervolgens zie je aan je linkerhand een houten richtingwegwijzer met daarop ook vermeld: Afval. Ga daar naar links.

Verwarming

Je verwarmt de studio met infraroodpanelen die tegen het plafond hangen. De gebruiksaanwijzing vind je in de blauwe map in de studio. 

Paardrijden/manege

In Castricum zelf, zie: Reuring op Stal.  In Egmond aan de Hoef: Manege Groot.  

Beheerder/concierge

De beheerder woont op het terrein. Je bereikt hem het snelst met een appje naar: 06-28060191.   

Keukenuitrusting

De keuken is goed uitgerust met waterkoker, ijskast met vriesvak, 2-pits inductiekookplaat, combimagnetron, maar liefst vier manieren om koffie te zetten (cafetiere, percolator, cupjes machine en apparaat voor filterkoffie) en melkschuimer. Neem als je wilt zelf de passende koffie, suiker en (koffie)melk mee. 

Borden, glazen en bestek: het is er in overvloed, 

Ook bij de keukeninventaris: mixer, cakevorm, appeltaartvorm, kook-, bak-, wok-, en braadpannen, ovenschalen, sap pers, raspen.

Er zijn wat reservekruiden, peper en zout om op terug te vallen. Graag aanvullen of melden als deze op raken.

Ook in keukendoeken, keukenpapier en -folie, schoonmaakdoekjes en –sponsjes is voorzien. En in afwasborstel, afwasmiddel en afwastabletten.

Linnenpakket

Een linnenpakket Is inbegrepen in de huurprijs. Het bevat dekbed- en matrasovertrek, kussensloop, handdoek, washandje. Blijf je langere tijd of ga je ook naar het strand? Neem dan een extra handdoek en een badhanddoek mee. 

Keuken
Ook in keukendoeken, schoonmaakdoekjes en –sponsjes is voorzien.

Gevonden voorwerpen

Ben je iets vergeten? Neem contact met ons op via info@zeeveld.nl. Als we inderdaad iets hebben gevonden sturen we het graag naar je op. Mail ons daartoe je adres en maak voor porti en handling € 17,50 over naar NL83TRIO 0338 6497 94 ten name van Stichting Jan XVII. Gevonden voorwerpen bewaren we een maand, daarna gaan ze naar de kringloop.  

Biologische supermarkt

 • Bio-, reform- en natuurvoeding: Ekoplaza Castricum, Torenstraat 34, 1901 EE Castricum, 0251-654916.

Parkeren

U parkeert op parkeerplaats Noorderstraat, op een paar honderd meter afstand. Dit is gratis. Laat geen waardevolle spullen achter in de auto. 

Openbaar vervoer en route

Zie hier.

Huisdieren, hulpdieren

Huisdieren en hulpdieren zijn niet toegestaan. Zelfs niet als ze heel klein en stil en lief zijn. Wel zijn huisdieren welkom bij – in de directe omgeving - Burgers Dierenhotel in Egmond.

Restaurants

Route: hek uit, sla direct rechtsaf het zandpad op, loop vier minuten tot je aan je linkerhand een bordje ziet: afslag naar bospad links: Hotel Koningsbosch. Aan eind van dit paadje: Restaurant Aan het Bosch. 

Route: hek uit, sla direct rechtsaf het zandpad op, loop zeven minuten tot je aan de Heereweg komt, steek deze over en loop het weggetje direct aan de overkant af. Na nog eens een minuut: Gasterij Het Ruiterhuys.

Zee

Zie hier onder Strand. 

Winkels

 • Veel
  Een DekaMarkt met een goed aanbod, inclusief slijterij, is in Egmond-Binnen. Ook op zondagen open en doordeweeks tot 21.00 uur. Abdijlaan 20 1935BH Egmond Binnen, 072-5066468.
 • Alles
  In de oude dorpskern van Castricum: DekaMarkt, Torenstraat 48, 1901 EG Castricum. In diezelfde straat en de nabij gelegen Dorpsstraat veel andere winkels.  
 • Alles
  Winkelcentrum Geesterduin: veel winkels makkelijk bij elkaar. Albert Heijn, slager, slijter, bloemen, vishandel etc. Geesterduin 27/29, 1902EJ  Castricum.
 • Bio-, reform- en natuurvoeding
  Ekoplaza Castricum, Torenstraat 34, 1901 EE Castricum, 0251-654916.
 • Heerlijke taarten en taartjes
  Banketbakkerij De Roset, Burgemeester Mooijstraat 17, 1901 EP Castricum: 0251- 652386‎.
 • Bakkers
  Burgmeyer, Torenstraat 40a, 1901EE Castricum, 0251-652948;
  Van Vessem, Dorpsstraat/Bakkerspleintje 56, 1901 EN Castricum;
  Brakenhof, Burgemeester Mooijstraat 34, 1901 ET Castricum

Bloemen en boeketten, bloembollen en planten
Baltus, Heerenweg 25, 1935 AB Egmond-Binnen: 072-506 1488

Een handig overzicht van winkels en adressen die je misschien nodig hebt, vind je ook in onze Digitale Concierge. 

Albert.nl bezorgt ook aan de Noorderstraat. Let er op dat je er op het bezorgmoment ook zelf bent.

WC papier

WC papier is aanwezig.

Handdoeken

Een handdoek is inbegrepen bij het linnenpakket. Zie ook onder Linnenpakket. Blijf je langer dan een weekend of ga je ook zwemmen? Neem een extra (bad)handdoek mee.  

Opladen elektrische auto

Kom je met een elektrische auto? Zorg dat je met voldoende stroom in je accu arriveert. Laad voor aankomst op. Er is geen laadpaal bij ZeeVELD of op de parkeerplaats. Ter plekke opladen via een gewoon stopcontact is niet mogelijk. De bescherming van natuurwaarden vraagt om een autovrij terrein. 

Wandelroutes en omgeving

Aankoop duinkaarten verplicht
Iedereen die in het duin aan de wandel wil, dient een individuele toegangskaart aan te schaffen. Deze dag- en weekkaarten zijn te koop via de automaat bij parkeerplaats Noorderstraat. Om alleen van de parkeerplaats naar ZeeVELD te wandelen hebt u geen duinkaart nodig. Wandelroutes

Routes
Op vijftig meter van Het Janhuis te ZeeVELD - hek uit, linksaf - bij het informatiebord op hoek Noorderstraat, beginnen drie gemarkeerde wandelroutes. Ze zijn respectievelijk drie, zeven en zeventien kilometer lang. Ook op de plattegronden in de blauwe map staan deze routes beschreven.

Drie makkelijke wandelingen zijn ook de, niet gemarkeerde, routes die in een steeds wat grotere cirkel om ‘het Zeeveld’ heen leiden, telkens een kwestie van: huis uit, rechtsaf, eerste hekje rechts inlopen en ook daarna steeds maar weer ‘rechts’ aanhouden. 1. U loopt dan in een minuut of 20 ‘het Zeeveld’ rond en krijgt een heel ander en mooi zicht op het huis. 2. U kunt deze wandeling wat verlengen door – zie de plattegrond in deze map – in plaats van het pad direct grenzend aan ‘het Zeeveld’ de westelijker Kroftlaan te kiezen. U hebt dan ruim zicht op het duingebied. Dit is een wandeling van rond de 30 minuten. 3. Een nog weer wat langer rondje kiest voor weer een westelijker middendeel van de wandeling: de Staringweg. Mooi zicht op de vogelplas. Een rondje van zo’n 45 minuten.

Een plattegrond meenemen is wel aangeraden; of anders een telefoon zodat u kunt bellen als u verdwaald raakt. Ja, dat gebeurt. Alle bankjes hebben nummers zo bent u makkelijk te traceren.

Grotere wandel- en fietskaarten kunt u kopen bij Bezoekerscentrum De Hoep van het duinreservaat: Johannisweg 2, 1901 NX Castricum Telefoon: 0251 661 066 (bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur). Zie ook de site van PWN.

Wifi

Er is een goed WIFI signaal. 

Gebruikersnaam: Studio
Wachtwoord: 17Studio17

Dakramen

Je opent en sluit het hoge dakraam met de stang die (waarschijnlijk) in de hoek bij het gordijn aan de kapstok hangt. Plaats de ronde grijze knop met de opening van je af over de vensterbrede zilverkleurige bedieningshandgreep, zet een stap of wat naar achteren zodat je niet meer recht onder het raam staat maar met een hoek van 45°, en trek dan aan de handgreep om hem te openen of duw er tegenaan om hem te sluiten. 

Dezelfde stok gebruik je om het schuifgordijn op het raam te openen of te sluiten. Maar nu draai je het open deel van de grijze knop op de stang naar je toe om hem over de greep van het schuifgordijn te kunnen plaatsen. Stap dan weer wat passen naar achteren om de stok makkelijk te kunnen hanteren. 

Je kunt het raam boven de trap/entresol met de hand op een kier zetten. Zie de foto hieronder. Bovenaan rechts zie je een kleine pal die je naar rechts (dicht, in het ronde gat in het kozijn) en naar links (open) kunt schuiven.  

En zie hieronder hoe je het schuifgordijn in het dakraam boven de entresol opent en sluit.

.

Yogamat

een yogamat is aanwezig.