Selecteer taal
English
Nederlands
Transitium ZeeVELD

Retreats

'De locatie was fantastisch, echt een parel, verborgen in de prachtige natuur. Een sprookje.' 

Mogelijkheden
Er zijn in het lopende en komende jaar nog maar enkele periodes beschikbaar. 

Voorrang
In verband met de hoge bezettingsgraad geven wij voorrang aan retraitegroepen die minimaal drie periodes per jaar, minstens drie nachten per verblijf  zouden willen komen. 

Zoek en Boek
Wil je zien of er toch nog ergens een gaatje is, klik dan hier. Nota bene: vul onder 'Aankomstdatum' in het menu rechts, het juiste aantal nachten in.

Veelgevraagd
Zeeveld is veelgevraagd voor heel uiteenlopende retraites en trainingen. Gasten voelen zich hier welkom, veilig en verzorgd, eigenlijk vanaf het moment dat ze het terrein oplopen. Alles straalt liefde uit, zorg en aandacht voor het detail. Een belangrijke steun voor wie een kwetsbaar proces aangaat. De reacties van organisatoren en deelnemers zijn dan ook zonder uitzondering zeer positief. 'Het huis heeft enorm meegeholpen' hoorden we wel. 'De lijst van het schilderij hing, we hoefden er er alleen nog maar in te stappen'. Of zelfs: 'ik heb hier mijn ziel teruggevonden'.  

Wat hier zeker aan bijdraagt: de unieke ligging in de vrije natuur en de vele verschillende ruimtes, waardoor je niet op elkaars lip zit. De grootste verblijfruimte: een sfeervolle kapel van maar liefst 93m². Je kunt deze geheel naar eigen inzicht inrichten. De mogelijkheid gebruik te maken van de Finse sauna, maakt een en ander nog eens extra aantrekkelijk. 

Ruimte, privacy en heel veel groen
Met een oppervlakte van ruim 400 m2, verdeeld over 17 of zelfs 20 slaapkamers en zes verblijfsvertrekken, is dit terecht een drukbezochte locatie. Een duinboerderij uit 1830 met moderne aanbouw, vlakbij de Randstad en toch afgelegen, echt heel erg buiten, op loopafstand van zee en strand. Het ideale onderkomen voor een meerdaags verblijf.

Wat een mogelijkheden, wat een ruimte, wat een groen en wat een rust. Wat is er eigenlijk niet uniek aan dit huis? We zetten de elementen die Zeeveld z’n meerwaarde verlenen graag voor je op een rijtje:

Ruimte
Zoveel vierkante meters, zoveel slaapkamers, zoveel verschillende verblijfruimtes, zo dicht bij zee en strand en zo vrij gelegen, dat biedt geen enkele andere accommodatie.

Ligging
Een stap buiten de deur en je staat in een van de grootste nationale parken van ons land: het Noordhollands Duinreservaat. Een Natura 2000 gebied. Al wat je om het huis ziet: bomen en weiland, gras en groen. Pas zo’n 400 meter verderop vind je de dichtstbijzijnde doorgangsweg. Hier bent je er echt even helemaal uit. Eenmaal geparkeerd hoeft de auto hier niet meer van z’n plek te komen.

Privacy
Het hele huis staat exclusief tot jullie beschikking. Als je er verblijft zijn er geen andere gasten of groepen. En doordat het zo’n ruim huis is, kunnen die leden van het gezelschap die daar soms misschien behoefte aan zouden hebben, zich op een rustig plekje terugtrekken. Met de hele groep bij elkaar: het kan hier wel, maar het hoeft hier niet.     

Gezelligheid en gemak
Zeeveld is zelfverzorgend. En samen de boel georganiseerd houden verhoogt ook zeker de sfeer en cohesie. De keuken is daartoe van alle gemakken voorzien en heeft een meer dan uitgebreide inventaris. Wil je liever verzorgd worden? Elders op deze website bevelen we je verschillende cateraars aan. 

Kapel
In overleg kan ook de kapel van het huis worden gehuurd.  Deze sfeervolle ruimte – de oude deel van de boerderij, die nog vrijwel ongerept is - is ongeveer 93m2 groot. Een perfecte plek voor meditatieve doeleinden. Zeeveld wordt dan ook heel regelmatig geboekt voor stilteweken of -weekends, yoga retreats, satsangs, inspiratiedagen etc. Aan het gebruik van de kapel zijn extra kosten verbonden. Op deze plattegrond zie je in de kapel ook de afmetingen en het grondplan ingetekend. Houd rekening met de twee pilaren die er staan, de dragers van het dak.  

Authenticiteit en karakter
Waarden als authenticiteit en karakter zijn lastig hard te maken. En toch zijn het juist dit soort waarden die Zeeveld er bovenuit tillen. De doelstelling van de stichting die het huis beheert, de indeling van het gebouw, de inrichting -  niets is hier standaard, voorspelbaar of ‘a la mode’. Niet op de laatste plaats is het deze bijzondere energie die Zeeveld tot zo’n uniek huis maakt. Je zult je er direct thuis voelen.