Voor training, stilteweek of  yogaweekend: kies voor meerwaarde

'De locatie was fantastisch, echt een parel, verborgen in de prachtige natuur. Een sprookje.' 

Zeeveld is veelgevraagd voor trainingen persoonlijke ontwikkeling, stilteweken, yoga retreats, satsangs, inspiratiedagen etc. Gasten voelen zich hier welkom en veilig, eigenlijk vanaf het moment dat ze het terrein oplopen. Alles straalt liefde uit, zorg en aandacht voor het detail. Een belangrijke steun voor wie een kwetsbaar proces aangaat. De reacties van organisatoren en deelnemers zijn dan ook zonder uitzondering zeer positief. 'Het huis heeft enorm meegeholpen' horen we na afloop vaak.  'De lijst van het schilderij hangt, je hoeft er alleen nog maar in te stappen'. 

Wat hier zeker aan bijdraagt: de unieke ligging in de vrije natuur en de vele verschillende ruimtes, waardoor je niet op elkaars lip zit. De grootste verblijfruimte: een sfeervolle kapel van maar liefst 85m². Je kunt deze geheel naar eigen inzicht inrichten. De mogelijkheid gebruik te maken van de Finse sauna, maakt een en ander nog eens extra aantrekkelijk. 

Huurprijs/kosten
Er kunnen maximaal 30 gasten overnachten. De basis huurprijs wordt berekend over minimaal 8 gasten. Deze basisprijs verschilt per seizoen. Je ontdekt deze als je in het Zoek en Boek systeem een datum invoert. Voor iedere extra gast boven het aantal van 8, wordt een prijs per persoon gerekend.  Ook de daaraan verbonden kosten ontdek je in het Zoek en Boek systeem. Zodra  je meer gasten invoert dan 8, zie je hoe de teller begint op te lopen. De extra kosten voor het gebruik van de kapel bedragen 95,- per dag (of deel van een dag). 

Verlengd weekend
Een retraite van drie nachten is extra vruchtbaar. Daarom kunnen retraitegroepen een verlengd weekend boeken. Dit begint om 17:00 uur op donderdagvond. De extra kosten bedragen 35 % van de instap-huurprijs voor het aansluitende weekend, plus de gebruikelijk kosten voor de extra (meer dan 13) aanwezigen per persoon/per nacht, plus de kapelkosten te berekenen over drie nachten, plus toeristenbelasting. Neem een optie via de Zoek en Boek module, wij passen vervolgens de offerte aan.  

Bezichtigen?
Onze drukke verhuuragenda, maakt dat de mogelijkheden het huis vrijblijvend te komen bezichtigen, zeer beperkt zijn. Ook kunnen opties alleen een korte looptijd hebben. Lees er hier alles over.    

Ruimte, privacy en heel veel groen
Met een oppervlakte van ruim 400 m2, verdeeld over vijftien slaapkamers en zeven verblijfsvertrekken, is dit terecht een drukbezochte locatie. Een duinboerderij uit 1830 met moderne aanbouw, vlakbij de Randstad en toch afgelegen, echt heel erg buiten, op loopafstand van zee en strand. Het ideale onderkomen voor een meerdaags verblijf.

Wat een mogelijkheden, wat een ruimte, wat een groen en wat een rust. Wat is er eigenlijk niet uniek aan dit huis? We zetten de elementen die Zeeveld z’n meerwaarde verlenen graag voor je op een rijtje:

Ruimte
Zoveel vierkante meters, zoveel slaapkamers, zoveel verschillende verblijfruimtes, zo dicht bij zee en strand en zo vrij gelegen, dat biedt geen enkele andere accommodatie.

Ligging
Een stap buiten de deur en je staat in een van de grootste nationale parken van ons land: het Noordhollands Duinreservaat. Een Natura 2000 gebied. Al wat je om het huis ziet: bomen en weiland, gras en groen. Pas zo’n 400 meter verderop vind je de dichtstbijzijnde doorgangsweg. Hier bent je er echt even helemaal uit. Eenmaal geparkeerd hoeft de auto hier niet meer van z’n plek te komen.

Privacy
Het hele huis staat exclusief tot jullie beschikking. Als je er verblijft zijn er geen andere gasten of groepen. En doordat het zo’n ruim huis is, kunnen die leden van het gezelschap die daar soms misschien behoefte aan zouden hebben, zich op een rustig plekje terugtrekken. Met de hele groep bij elkaar: het kan hier wel, maar het hoeft hier niet.     

Gezelligheid en gemak
Zeeveld is zelfverzorgend. En samen de boel georganiseerd houden verhoogt ook zeker de sfeer en cohesie. De keuken is daartoe van alle gemakken voorzien en heeft een meer dan uitgebreide inventaris. Wil je liever verzorgd worden? Elders op deze website bevelen we je verschillende cateraars aan. 

Kapel
In overleg kan ook de kapel van het huis worden gehuurd.  Deze sfeervolle ruimte – de oude deel van de boerderij, die nog vrijwel ongerept is - is ongeveer 85m2 groot. Een perfecte plek voor meditatieve doeleinden. Zeeveld wordt dan ook heel regelmatig geboekt voor stilteweken of -weekends, yoga retreats, satsangs, inspiratiedagen etc. Er staat een vleugel die desgewenst – na afspraak - mag worden bespeeld. Aan het gebruik van de kapel zijn extra kosten verbonden. 

Authenticiteit en karakter
Waarden als authenticiteit en karakter zijn lastig hard te maken. En toch zijn het juist dit soort waarden die Zeeveld er bovenuit tillen. De doelstelling van de stichting die het huis beheert, de indeling van het gebouw, de inrichting -  niets is hier standaard, voorspelbaar of ‘a la mode’. Niet op de laatste plaats is het deze bijzondere energie die Zeeveld tot zo’n uniek huis maakt. Je zult je er direct thuis voelen. 

Recensies van deze groepsaccommodatie
Niets dan superlatieven en lof voor deze groepsaccommodatie van eerdere bezoekers. Lees hier hun beoordelingen.  

 

Kalender

Retraite aanbod 2020

Onderstaande retraites zijn aangepast aan de regels van de 1,5 meter samenleving. Bij vragen: mail de organisator. 

30 december tm 3 januari: Oud en Nieuw Nu.  
Door: Elements Yoga en Retreat
Verkleinde groep. Programma extra toegesneden op 1,5 meter regel.

Wat ga jij doen met Oud & Nieuw? Nog geen idee? Wil jij niet alleen zijn of voor de TV hangen met een schaal oliebollen? Wil je echt even iets anders? Iets waarbij je in rust en ook gezelligheid het nieuwe jaar begint? Dat kan!

Hoe lijkt het je om op een mooie plek in de natuur met een kleine groep gelijkgestemden heel bewust het jaar 2020 af te sluiten en in ontspanning, met Yoga, meditatie en gezelligheid, het nieuwe jaar in te luiden? Geen vuurwerk, geen alcohol, geen wild feest… Maar wel een knisperend haardvuur, een glaasje alcoholvrije bubbels, een prachtige meditatie, misschien nog een saunaatje, een heerlijk 3-gangen diner en bewust Zijn met jezelf en elkaar.

Je beleeft vijf dagen van rust, ruimte, bos, duin, strand, sauna, yoga, meditatie, stilte, klank en overheerlijk biologisch vegetarisch eten. Een ervaring om niet te vergeten.

Deze retraite combineert stilte met klank, rust met gezelligheid en natuur met jezelf. Je wordt meegenomen door heerlijke Yogalessen en meditaties in de kapel, we doen diverse (stilte) wandelingen, Yoga in het bos, we nemen een bosbad en als je wilt zelfs een nieuwjaarsduik in de zee. Met als motto: Voelen dat je leeft! En als thema: Loslaten, openstellen en beleven.

We zullen in deze 5 dagen 1 stiltedag beleven en tijdens de wandelingen zijn we ook in stilte. De stilte laat je dingen voelen en zien en brengt je gemakkelijker naar de kern van jezelf. Hierdoor kun je de volheid van het leven ervaren en echt in het nu beleven wat is.

Inlichtingen en aanmelden: Elements, Yoga en Retreats

Retraite aanbod 2021

4, 5, 6 en 7 januari: duo retreat:  Yin & Yang yoga retreat en Tai Chi retreat.
Door: Fit Body & Mind
Of deze retreat doorgaat is onzeker. 
Inlichtingen en aanmelden: hier 

22, 23 en 24 januari: Inner Bliss Yoga retreat
Door: Power Yoga Mindfulness Center
Net als elk mens heb ook jij soms behoefte aan rust. Helaas is onze maatschappij daar niet meer echt op ingericht. We rennen van de ene uitdaging naar de andere. Van ontmoeting naar ontmoeting. Vraag jij je weleens af hoe je tussen al je drukke activiteiten door ook nog tijd voor jezelf overhoudt? Je hebt zoveel ‘ballen’ in de lucht te houden… Hoe zou het zijn om eens een weekend of week lang alle aandacht aan jezelf te mogen besteden? Om de balans tussen lichaam en geest weer te herstellen? De retreats van Power Yoga Mindfulness Center bieden je de ruimte om even alles los te laten, dat je weer ervaart wat écht belangrijk is in jouw bestaan. 

 • Dagelijks meerdere yogalessen (diverse yogavormen en combinaties daarvan zoals yin/yang yoga, yin yoga, (easy) vinyasa flow yoga. Soms met een “touch of” Kundalini yoga. Gegeven door ervaren yogadocenten en geschikt voor alle niveau’s.
 • Voldoende “me-time” om heerlijk de natuur in te gaan, een boek te lezen of om gewoon te zijn.
 • Meditaties en ademhalingsoefeningen.
 • Mindfulness.
 • Op aanvraag: een coachgesprek met Leonie.
 • Drie keer per dag een heerlijke, veganistische maaltijd door Vegan topkok Frank en tussendoor healthy snacks.
 • Een stilte wandeling door de weidse natuur.
 • De liefdevolle ambiance, de historie en het karakter van de faciliteiten en kamers van ZeeVELD. Met de sfeervolle kapel als centraal middelpunt voor de yoga- en meditatiesessies.
 • Inlichtingen en aanmelden: hier

15 tot en met 18 februari: Gimme a Break! Verstilde 4-daagse Yoga Retreat. 
Door: Zeeveld, in samenwerking met Lady Turkey, Independent Chef en Food Artist en Araliya Bosma, Yoga docent.

Even helemaal niets. Goodbye drukte, stress en zorgen, hello ‘me-time’. Met twee stilteperiodes per dag en in totaal ruim tien uur yoga en meditatie. En met verrassende maaltijden, sapjes en extra’s tussendoor, met liefde en inventiviteit voor je bereid door Lady Turkey. 

En verder? Het is aan jou: ontspan in de sauna, waai uit aan zee, wandel, lig, hang of doe helemaal niks dan wat staren in de vlammen van de houtkachel. Wat een stilte, wat een rust! Wat ook komt doordat je zoveel extra leefruimte hebt: we houden het aantal deelnemers bewust beperkt zodat de anderhalve meter regel makkelijk valt na te leven.

Plaats van handeling van al dit heerlijks: het even sfeervolle als historische Transitium ZeeVELD. Een oude duinboerderij met moderne aanbouw, uitzonderlijk vrij en mooi gelegen bij Castricum, in het uitgestrekte groen van het Noordhollands Duinreservaat. Een Natura 2000 gebied en een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland. Waar je ook maar kijkt: natuur. Eenmaal gearriveerd hoef je hier dagenlang geen auto meer te zien.

Inlichtingen en aanmelden: hier.

19, 20 en 21 februari: Detox en Yoga retreat
Door Elements Yoga en Retreats
Inlichtingen en aanmelden: hier.

22 tot en met 25 februari: Gimme a Break! Verstilde 4-daagse Yoga Retreat. 
Door: Zeeveld, in samenwerking met Lady Turkey, Independent Chef en Food Artist en Araliya Bosma, Yoga docent. Zien hierboven.
Inlichtingen en aanmelden: hier.

26, 27 en 28 februari: Stilteweekend
Door: Power Yoga Mindfulness Center
Niets is relaxter dan stilte in je hoofd. Zie dat tijdens je werk maar eens vast te houden! Het ene moment gaat de telefoon voor een afspraak, het andere moment worden werkdoelen bijgesteld en is de werkdruk hoger dan je zou willen. Nog afgezien van de privézaken die spelen, zoals je relatie, kinderen of familie. Het is goed om er af en toe even tussenuit te knijpen door een stilteweekend van Poyomi Center te boeken. Je kunt de boel de boel laten en je hoofd geheel legen tijdens de stilte retraite.

Je zult ervaren dat bij terugkomst in ‘het dagelijks leven’ alles weer een stuk gemakkelijker gaat.

Laat het allemaal even bezinken
Rust is een vitaal deel van het leven. Je kunt niet zonder en in het ritme van het bestaan heb je korte pauzes, maar ook langere. Diepere stiltes. Totale stiltes. Het is een menselijke behoefte om af en toe volledig tot jezelf te komen en alles te laten bezinken. Vervul je deze behoefte regelmatig dan leid je een completer leven waarin je beter in staat bent je eigen pad te volgen. Je niet te laten leiden door de waan van de dag.

Wat kun je tijdens deze stiltedagen verwachten?
We brengen de dagen door in totale stilte. Dat klinkt vooraf misschien vreemd en lijkt wellicht niet te doen. Je zult echter al snel merken hoe fijn het is om oprechte aandacht aan jezelf te besteden en daar de ruimte voor te hebben. Ervaar onze stiltedagen: weg van verplichtingen en zonder verwachtingen.

Inlichtingen en aanmelden: hier

1 tot en met 4 maart: Gimme a Break! Verstilde 4-daagse Yoga Retreat. 
Door: Zeeveld, in samenwerking met Lady Turkey, Independent Chef en Food Artist en Araliya Bosma, Yoga docent. Zie hierboven.
Inlichtingen en aanmelden: hier.

4 tot en met 7 maart: Gimme a Break! Verstilde 4-daagse Yoga Retreat. 
Door: Zeeveld, in samenwerking met Lady Turkey, Independent Chef en Food Artist en Araliya Bosma, Yoga docent. Zie hierboven.
Inlichtingen en aanmelden: hier.

8 tot en met 11 maart: Gimme a Break! Verstilde 4-daagse Yoga Retreat. 
Door: Zeeveld, in samenwerking met Lady Turkey, Independent Chef en Food Artist en Araliya Bosma, Yoga docent. Zie hierboven.
Inlichtingen en aanmelden: hier.

12, 13, 14 maart: Innerbliss Yoga Retreat 
Door: Power Yoga Mindfulness Center
Zie hierboven.
Inlichtingen en aanmelden: hier

15-19 maart 2021: Inward Bound Group Retreat  - terug wegens succes
Inward Bound provides legal psychedelic 5 day retreat programmes. Door: Inward Bound
Informatie en aanmelden: hier.

2, 3, 4 april 2021 Zangretraite in de sfeer van Pasen- terug wegens succes
Door Jan-Hendrik Veenkamp. Praktijk voor stembevrijding De Notenboom. 
Informatie en aanmelden: hier

12-16 april 2021: Inward Bound Group Retreat  - terug wegens succes
Inward Bound provides legal psychedelic 5 day retreat programmes. Door: Inward Bound
Informatie en aanmelden: hier.

16, 17, 18 april 2021: Open Hart Sangha - Mindfulness in de traditie van  Thich Nhat Hanh. Besloten; terug wegens succes.
Door: Open Hart Sangha Bergen/Alkmaar

21-23 april: Mindfulness: bevrijden van de Hartgeest
Met Annick Nevejan en Olaf van Kooten
Tijdens deze retraite willen we de diepere lagen van mindfulness onderzoeken voorbij aan technieken en ideeën, uit het hoofd in het hart. Het Boeddhisme, waar mindfulness uit voortkomt, gaat veel verder dan een meditatieoefening. Het Grote Mededogen is de essentie van meditatie. Door af te stemmen op de ontluikende natuur in de lente laten we de levensenergie in onszelf opbloeien. We mediteren samen in stilte en middels een aantal oefeningen onderzoeken we hoe we ons hart, samen met het hoofd en onze buik, kunnen laten stromen. Enige ervaring met mindfulness of andere vormen van stilte meditatie is gewenst. In de retraite werken we soms ook met stilte in de pauzes.
Informatie en aanmelden: www.nevejan.net

29 april tot en met 1 mei: Innerbliss Yoga Retreat 
Door: Power Yoga Mindfulness Center
Zie hierboven.
Inlichtingen en aanmelden: hier

7, 8 en 9 mei: Befreie dein wahres ich mit psychedelika
Door: Jascha Renner van Set and Setting. Retreat in het Duits. 
Inlichtingen en aanmelden: hier

17-21 mei 2021: Inward Bound Group Retreat  - terug wegens succes
Inward Bound provides legal psychedelic 5 day retreat programmes. Door: Inward Bound
Informatie en aanmelden: hier.

7-11 juni 2021: Inward Bound Group Retreat  - terug wegens succes
Inward Bound provides legal psychedelic 5 day retreat programmes. Door: Inward Bound
Informatie en aanmelden: hier.

14 tot 21 juni: The Soul Journey Retreat 
Door: Power Yoga Mindfulness Center
Zie hierboven.
Inlichtingen en aanmelden: hier

26 tot 29 juli: Detox your MInd and Soul 
Door: Power Yoga Mindfulness Center
Zie hierboven.
Inlichtingen en aanmelden: hier

5- 10 september 2021: Inward Bound Group Retreat  - terug wegens succes
Inward Bound provides legal psychedelic 5 day retreat programmes. Door: Inward Bound
Informatie en aanmelden: hier.

24 tot 26 september: Inner Bliss Yoga Retreat 
Door: Power Yoga Mindfulness Center
Zie hierboven.
Inlichtingen en aanmelden: hier

10-15 oktober 2021: Inward Bound Group Retreat  - terug wegens succes
Inward Bound provides legal psychedelic 5 day retreat programmes. Door: Inward Bound
Informatie en aanmelden: hier.

21 tot 24 oktober: Stilteretreat
Door: Power Yoga Mindfulness Center
Zie hierboven.
Inlichtingen en aanmelden: hier

29, 30 en 31 oktober 2021 Balance Within Retreat 2021
Door Daisy van Rixel e.a
Heb je continue het gevoel dat je iets moet voordat je tijd en rust neemt voor jezelf? Leef je vanuit je hoofd en denderen de gedachten maar door? Heb je een negatief zelfbeeld als je in de spiegel kijkt en in wat je tegen jezelf zegt? Ben je gestrest en voel je vaak de onrust in je lijf en hoofd? Neem je energie van anderen over en ben je aan het einde van de dag vaak uitgeblust? Voel je dat het de hoogste tijd is om dit te veranderen?

Gun jezelf dan deze weekend retraite om een innerlijke transformatie door te gaan. Te gaan voelen hoe het is om volledig in verbinding te zijn met jezelf. Het programma omvat meditatie, yoga, transformatiesessies, ceremonies en tijd voor stilte, natuur en natuurlijk voor jezelf. 

Meld je nu aan voor dit volledig verzorgde weekend. 
-  Heerlijke en gezonde (vegan)maaltijden en drankjes
-  2 overnachtingen op een tweepersoonskamer in een 1-persoonsbed
-  Linnenpakket en handdoek
-  Volledig programma waardoor je meer innerlijke rust en zelfliefde ervaart
-  Waardevolle tools om mee naar huis te nemen zodat je het geleerde kan integreren.

Inlichtingen en aanmelden hier.

7-12 november 2021: Inward Bound Group Retreat  - terug wegens succes
Inward Bound provides legal psychedelic 5 day retreat programmes. Door: Inward Bound
Informatie en aanmelden: hier.

Voorbij 2020

2 tm 5 januari 2020: Yoga winter retreat - terug wegens succes en nu ook een dag langer
Door: Neo Yoga Delft
Informatie en aanmelden: hier

10 t/m 14 februari 2020:  Beyond Self 
Begin het nieuwe jaar door een diepe duik te nemen om je ware Zelf te ontdekken en oude patronen los te laten die je niet langer dienen. Creëer een verschuiving in zelfbewustzijn om je een beter richtingsgevoel te geven en effectiever te zijn in het dagelijks leven.
Door: Flying Elephants & Flowsessions
Facilitators: Eveline de Wal & Roderik Schoorlemmer
Informatie en aanmelden: hier 

14, 15, 16 februari 2020: Open Hart Sangha - Mindfulness in de traditie van  Thich Nhat Hanh. Besloten; terug wegens succes.
Door: Open Hart Sangha Bergen/Alkmaar 

28 februari – 1 maart: Mindful Zelfcompassie Retreat
Een ‘Hartvol’ weekend om je onder te dompelen in mindfulness en zelfcompassie door middel van meditaties, stilte, reflectie en beweging: compassievolle dagen die je uitnodigen om te stoppen met wat je aan het doen bent, op te merken wat er in je leeft en daar met warmte, begrip en vriendelijkheid op te reageren. De rustige, unieke ligging in de duinen en vlakbij zee draagt bij aan je beleving.
Door: Hartvol Zelfcompassie
Teacher: Marlou Kleve
Informatie en aanmelden: hier.

2 maart - 9 maart 2020: Besloten week: Kundalini yoga teacher training, level 1
Door: Kundaliniyogaschool.org

12-15 maart :  Vipassana als weg naar het hart - terug wegens succes
Out of the box en terug naar jezelf door Vipassana, psychologie en healing. Heb je het gevoel dat je niet aan jezelf toekomt? Dat je niet echt diep tot rust komt? En twijfel je over de zin van je leven, of heb je het gevoel dat je iets belangrijks mist? Dan is deze retraite waarschijnlijk iets voor jou.
Door: Obic
Docent: Marnix van Rossum
Aanmelden: hier

Geannuleerd: 27, 28 en 29 maart 2020 : Dans & Stilte Retraite
De prille lente is pas een week op weg... wat zal ze ons brengen in dit weekend? De lente is het seizoen dat ons uitdaagt om van binnen naar buiten te bewegen. Dansen wat er in jouw binnenste leeft en dansen wat gezien mag worden. Een 3-daagse retraite waarin vrije dans, stilte en meditatie elkaar afwisselen. Voldoende tijd om van buiten te genieten en een kok die heerlijk voor ons gaat koken. Voor deelname is geen ervaring met vrije dans nodig.
Door: Dansklooster  
informatie en aanmelden: hier .

Geannuleerd: 10-13 april 2020 Zangretraite in de sfeer van Pasen- terug wegens succes
Door Jan-Hendrik Veenkamp. Praktijk voor stembevrijding De Notenboom. 
Informatie en aanmelden: hier

Geannuleerd: 20  tm 14 mei  2020 (Hemelvaart) Yoga retreat - terug wegens succes
Door: Neo Yoga Delft
Informatie en aanmelden: david@neoyogadelft.nl

Geannuleerd: 8 juni - 15 juni 2020: Besloten week: Kundalini yoga teacher training, level 1
Door: Kundaliniyogaschool.org

Geannuleerd: 25-29 mei: Inward Bound Group Retreat  - terug wegens succes
Inward Bound provides legal psychedelic 5 day retreat programmes. The program has pre-screening, consists of an integrated process and is supported by a team of very experienced facilitators. The Inward Bound methodology is based on the work of Dr Stan Grof. It provides a safe container for you to maximise your experience with psilocybin in order to access your own inner healer. ZeeVELD is a lovely venue situated in a nature reserve an hour from Amsterdam. This authentic 19th-century Dutch farmhouse accommodation provides the perfect setting for your 5-day retreat. A private room is provided for every participant and the ample common areas provide a place for you to relax, journal and maximise your stay with us. The peaceful location of the retreat centre means there is plenty of opportunity for reflection, trips to the nature reserve and long walks on the beach.
Door: Inward Bound
Informatie en aanmelden: hier.

25-28 juni 2020: Vipassana als weg naar het hart- terug wegens succes
Out of the box en terug naar jezelf door Vipassana, psychologie en healing. Heb je het gevoel dat je niet aan jezelf toekomt? Dat je niet echt diep tot rust komt? En twijfel je over de zin van je leven, of heb je het gevoel dat je iets belangrijks mist? Dan is deze retraite waarschijnlijk iets voor jou.
Door: Obic
Docent: Marnix van Rossum
Inlichtingen en aanmelden: hier

12 tm 15 juli: Cello Workshop
Door: Tjakina Oosting en Naomi Rubinstein
Drie dagen spelen in cellokwartet of cellotrio, geheel volgens de Corona voorschriften. Tien jaar werd deze workshop in Frankrijk gegeven, dit jaar strijken Tjakina en Naomi dichter bij huis neer. Chef Margot Schotanus verzorgt heerlijke vegetarische maaltijden en tussendoortjes, alles biologisch. Opgeven of meer weten? Mail naar: naomirubinstein@versaltel.nl. 

25-31 juli: Retreat
Door: Fit Body & Mind
In deze drukke tijd groeit de behoefte aan (innerlijke) rust en ontspanning, zinvol voor een gelukkig leven in balans. Fit Body & Mind organiseert weekends, midweken en weken met inspirerende workshops én natuurlijk ook voldoende tijd voor jezelf. Even helemaal weg met ontspanning, beweging, verdieping, gezonde voeding en ontmoetingen met gelijkgestemden.
Inlichtingen en aanmelden: hier

1- 7 augustus: Retreat
Door: Fit Body & Mind
In deze drukke tijd groeit de behoefte aan (innerlijke) rust en ontspanning, zinvol voor een gelukkig leven in balans. Fit Body & Mind organiseert weekends, midweken en weken met inspirerende workshops én natuurlijk ook voldoende tijd voor jezelf. Even helemaal weg met ontspanning, beweging, verdieping, gezonde voeding en ontmoetingen met gelijkgestemden.
Inlichtingen en aanmelden: hier

7-12  augustus: Creatieve Retraite aan Zee - terug wegens succes
Met: Julie Scott 
Voor iedereen die zin heeft om er even helemaal uit te zijn en ook nog iets heel bijzonders te ervaren. Met inspirerende workshops, introspectief en expressief. Heb je bijvoorbeeld altijd al beter willen schrijven? Meer willen kunnen met je stem? Jouw eigen creativiteit willen aanboren en daar in je dagelijkse leven vorm aan geven? Meer lef, losgaan zonder gene? Dan is deze retraite op je lijf geschreven.Je krijgt naast de groepslessen ook twee individuele sessies.
Informatie en aanmelden: hier

14 tot 16 augustus: Retreat 
Door: Power Yoga Mindfulness Center
Net als elk mens heb ook jij soms behoefte aan rust. Helaas is onze maatschappij daar niet meer echt op ingericht. We rennen van de ene uitdaging naar de andere. Rennen van ontmoeting naar ontmoeting. Vraag jij je weleens af hoe je tussen al je drukke activiteiten door ook nog tijd voor jezelf overhoudt? Je hebt zoveel ‘ballen’ in de lucht te houden… Hoe zou het zijn om eens een weekend of week lang alle aandacht aan jezelf te mogen besteden? Om de balans tussen lichaam en geest weer te herstellen? De retreats van Power Yoga Mindfulness Center bieden je de ruimte om even alles los te laten, dat je weer ervaart wat écht belangrijk is in jouw bestaan. 

 • Dagelijks meerdere yogalessen (diverse yogavormen en combinaties daarvan zoals yin/yang yoga, yin yoga, (easy) vinyasa flow yoga. Soms met een “touch of” Kundalini yoga. Gegeven door ervaren yogadocenten en geschikt voor alle niveau’s.
 • Voldoende “me-time” om heerlijk de natuur in te gaan, een boek te lezen of om gewoon te zijn.
 • Meditaties en ademhalingsoefeningen.
 • Mindfulness.
 • Een coachgesprek met Leonie.
 • Drie keer per dag een heerlijke, veganistische maaltijd door Vegan topkok Frank en tussendoor healthy snacks.
 • Een stilte wandeling door de weidse natuur.
 • De liefdevolle ambiance, de historie en het karakter van de faciliteiten en kamers van ZeeVELD. Met de sfeervolle kapel als centraal middelpunt voor de yoga- en meditatiesessies.

Inlichtingen en aanmelden: hier

24-27 augustus: Retreat. Besloten. Geannulleerd wegens Corona reisbeperkingen UK
Door: Synthesis
SYNTHESIS is a legal, medically supervised, truffles retreat center for professionals to experience personal growth, emotional breakthroughs and spiritual development. Our retreats are centered around the ceremonial use of high-dose, legal truffles to catalyze this transformation, but the retreat experience goes far beyond that. We have curated an expert team of facilitators, therapists, meditation and breathwork instructors, and designed an experience that blends the best of ancient wisdom, with cutting edge science. You’ll be joining a community of over 500 pioneering professionals, who have trusted us to guide them through their self-exploration and ultimately, growth. Our passion for stewarding the psychedelic renaissance has led us to create retreat program that our participants are reporting as being amongst the most impactful experiences of their lives.
Meer informatie: hier. 

14 - 21 september: Besloten week: Kundalini yoga teacher training, level 1
Door: Kundaliniyogaschool.org

9, 10 en 11 oktober: Kickstart2Live: Startweekend
Door: Kickstart2Live, Jeen Westra en Boris Hendriksen
Onder begeleiding van twee trainers, plus een masseur en een kok ga je drie dagen lang de uitdaging aan met jezelf. Dit doe je met een team van maximaal negen andere mannen. De drie daagse training is de KickStart van een 12 weken programma. Zeven verschillende Persoonlijke Ontwikkelingssessies en 5 Work Outs (Cardio en Kracht) vormen de basis van de training. Kickstart2Live is een Persoonlijk Ontwikkelings- en Fitnessprogramma dat mannen leert geestelijk en lichamelijk het maximale uit zichzelf te halen.
Inlichtingen en aanmelden: hier

12 tot 15 oktober: From Senses tot Self: Yoga, Nature & Silence Retreat 
Door: Elements, Yoga en Retreats
Vier dagen van rust, ruimte, bos, duin, strand, sauna, yoga, meditatie, stilte, klank en overheerlijk biologisch vegetarisch eten. Deze retraite combineert stilte met klank, rust met gezelligheid en natuur met jezelf. ‘From senses to Self’ betekent dat we vanuit de zintuigen alle elementen van de natuur en het leven beleven. We ruiken, proeven, zien en voelen en staan in contact met aarde, water, vuur en lucht. En door dit vanuit de stilte intens te beleven kunnen we in het vijfde element, ether, komen. Dit element verbindt ons als het ware met  ons innerlijk Zelf en alles wat is. En zo kan onze innerlijke vrede en geluk worden aangeraakt.

Tijdens de twee stilte dagen wordt vanaf 16:00 uur de stilte doorbroken, maar misschien vind je het zo fijn dat je het nog even zo laat voor jezelf. Tijdens de avondmaaltijd kunnen we genieten van de gezelligheid met elkaar en naast overheerlijke maaltijden ook eventuele ervaringen delen. Het is dus absoluut geen complete stilte retreat, maar wel een introductie in de stilte, terwijl je wordt meegenomen in mooie Yogalessen, meditaties en wandelingen door het prachtige duinreservaat.

Maakt je Hart een sprongetje? Lees hier verder. 

16 tot 18 oktober: Yoga Retreat 
Door: Power Yoga Mindfulness Center
Net als elk mens heb ook jij soms behoefte aan rust. Helaas is onze maatschappij daar niet meer echt op ingericht. We rennen van de ene uitdaging naar de andere. Rennen van ontmoeting naar ontmoeting. Vraag jij je weleens af hoe je tussen al je drukke activiteiten door ook nog tijd voor jezelf overhoudt? Je hebt zoveel ‘ballen’ in de lucht te houden… Hoe zou het zijn om eens een weekend of week lang alle aandacht aan jezelf te mogen besteden? Om de balans tussen lichaam en geest weer te herstellen? De retreats van Power Yoga Mindfulness Center bieden je de ruimte om even alles los te laten, dat je weer ervaart wat écht belangrijk is in jouw bestaan. 

 • Dagelijks meerdere yogalessen (diverse yogavormen en combinaties daarvan zoals yin/yang yoga, yin yoga, (easy) vinyasa flow yoga. Soms met een “touch of” Kundalini yoga. Gegeven door ervaren yogadocenten en geschikt voor alle niveau’s.
 • Voldoende “me-time” om heerlijk de natuur in te gaan, een boek te lezen of om gewoon te zijn.
 • Meditaties en ademhalingsoefeningen.
 • Mindfulness.
 • Een coachgesprek met Leonie.
 • Drie keer per dag een heerlijke, veganistische maaltijd door Vegan topkok Frank en tussendoor healthy snacks.
 • Een stilte wandeling door de weidse natuur.
 • De liefdevolle ambiance, de historie en het karakter van de faciliteiten en kamers van ZeeVELD. Met de sfeervolle kapel als centraal middelpunt voor de yoga- en meditatiesessies.

Inlichtingen en aanmelden: hier

22 - 25 oktober: Creatieve Retraite aan Zee II - terug wegens succes
Met: Julie Scott 
Voor iedereen die zin heeft om er even helemaal uit te zijn en ook nog iets heel bijzonders te ervaren. Met inspirerende workshops, introspectief en expressief. Heb je bijvoorbeeld altijd al beter willen schrijven? Meer willen kunnen met je stem? Jouw eigen creativiteit willen aanboren en daar in je dagelijkse leven vorm aan geven? Meer lef, losgaan zonder gene? Dan is deze retraite op je lijf geschreven.Je krijgt naast de groepslessen ook individuele sessies. Informatie en aanmelden: info@juliescott.nl.

26-29 oktober: Leiderschapsprogramma: 'De kracht van het onbewuste' - besloten
Door: Inspira
‘Door te leven vanuit je essentie, neemt je innerlijke zekerheid en vertrouwen toe. Je leert meer vanuit je kern te handelen, je innerlijk vertrouwen groeit waardoor je juist in deze tijd succesvol kunt zijn. Zo vorm je jouw schade om tot jouw schat en kun je jouw ware potentieel ten volle benutten in je leven, zowel in je werk als in je privéleven. Over het geheel genomen ga je meer geluk ervaren.  Wij laten een bijzonder groepsproces ontstaan, waarin we gaan oefenen met leren van elkaar, geven en nemen en confronteren. We geven samen het programma vorm zodat je inzicht krijgt hoe je het potentieel van een groep vrij kunt krijgen.’
Meer informatie: hier

6, 7, 8 november 2020: Ontspanningsweekend - terug wegens succes; Geannuleerd wegens Corona; 
Meditatie, massage, mindfulness, energetische oefeningen en geleide wandelingen, verrukkelijke maaltijden en goede gesprekken. Intuitie en creativiteit staan voorop.
Door: Yonolu, Praktijk voor ontspanning en energie
Informatie en aanmelden: hier

11- 15 november: Inward Bound Group Retreat  - terug wegens succes
Inward Bound provides legal psychedelic 5 day retreat programmes. The program has pre-screening, consists of an integrated process and is supported by a team of very experienced facilitators. The Inward Bound methodology is based on the work of Dr Stan Grof. It provides a safe container for you to maximise your experience with psilocybin in order to access your own inner healer. ZeeVELD is a lovely venue situated in a nature reserve an hour from Amsterdam. This authentic 19th-century Dutch farmhouse accommodation provides the perfect setting for your 5-day retreat. A private room is provided for every participant and the ample common areas provide a place for you to relax, journal and maximise your stay with us. The peaceful location of the retreat centre means there is plenty of opportunity for reflection, trips to the nature reserve and long walks on the beach.
Door: Inward Bound
Informatie en aanmelden: hier

2019

12,13,14 januari 2019: Yoga winter retreat - terug wegens succes
Door: Neo Yoga Delft
Informatie en aanmelden: hier

22, 23 en 24 maart 2019: Power Up trainingsweekend 
Van bootcamp tot meditatie, van boksen tot inspiratie: Power up your Inner being. 
Naast de nodige sportactiviteiten, komen ook ontspanning/bewustzijnsoefeningen aan bod om zowel lichaam als geest weer in balans te brengen.
Door: People Made to Move
Informatie en aanmelden: hier

29, 30, 31 maart 2019: Mindfulness Yoga weekend-terug wegens succes
Een inspirerend weekend om bij jezelf te komen en met aandacht in het hier en nu te zijn.
Door: Mindcolours
Informatie en aanmelden: hier

Iedere twee maanden 2018/2019: ALSA Leergang
Voor leidinggevenden die het vertrouwde managementrepertoire hebben uitgeput en zoeken naar verinnerlijking en herwaardering van relaties.
Door: Alsa docenten
Informatie en aanmelden: hier

16 tm 19 mei 2019: Retraite met Tatum O 'Kane - terug wegens succes
Door:  Centrum de Kleine Swaen
Besloten

24, 25, 26 mei 2019: Offline Retreat aan Zee: Unplug, recharge & retreat yourself! 
Een weekend digitaal detoxen. Waarbij je niet in de verleiding komt naar huis te bellen of te appen, want wij bewaren je telefoon. Heerlijk eten, stille kamers met uitzicht, lekkere bedden. Strandwandelingen, zwemmen in de zee, mindfulness- en pranayama (ademhalings)oefeningen, yin yoga en Pilates, en veel persoonlijke aandacht. Of neem een massage, ga paardrijden in de duinen, of doe helemaal niets. Ervaar de stilte, connectie en tijd voor jezelf. Soms misschien een beetje confronterend. Maar zeker een ervaring. 
Door: The Offliners
Informatie en aanmelden: hier 

29 mei tm 3 juni (Hemelvaart) Ashtanga Yoga retreat - terug wegens succes
Door: Neo Yoga Delft
Informatie en aanmelden: hier

24 -30 juni 2019 :De Binnenstebuiten Coachweek- de verandering zit van binnen.
Bekijk de promofilm hier 
Informatie en aanmelden: tanja@binnenstebuiten-go.nl

30 juni - 7 juli 2019: Besloten week: Kundalini yoga teacher training, level 1
Door: Kundaliniyogaschool.org

9-14  augustus 2018: Free Your Voice - terug wegens succes
Zangretraite o.l.v. Julie Scott
Informatie en aanmelden: hier

27, 28 en 29 september 2019: HSP Retreats;  terug wegens succes. Met Susan Marletta Hart
Door: FIT body and mind.
Inlichtingen en aanmelden: info@fitbodymind.nl

15 tot 17 november 2019: Stilteweekend
Een weekend écht tijd voor jezelf, om tot rust en weer in verbinding met jezelf te komen. Met mindfulnessmeditatie, yoga, stilte, natuur en bovenal heerlijk biologische maaltijden. 
Door: Sense Aandachttraining
Informatie en aanmelden: hier 

28 november t/m 1 december :  Vipassana als weg naar het hart
Out of the box en terug naar jezelf door Vipassana, psychologie en healing. Heb je het gevoel dat je niet aan jezelf toekomt? Dat je niet echt diep tot rust komt? En twijfel je over de zin van je leven, of heb je het gevoel dat je iets belangrijks mist? Dan is deze retraite waarschijnlijk iets voor jou.
Door: Obic
Docent: Marnix van Rossum
Inlichtingen en aanmelden: hier.

6-10 december: Inward Bound Group Retreat 
Our December 2019 retreat takes place in a lovely venue situated in a nature reserve an hour from Amsterdam. The authentic 19th-century Dutch farmhouse accommodation provides the perfect setting for your 5-day retreat. A private room is provided for every participant and the ample common areas provide a place for you to relax, journal and maximise your stay with us. The peaceful location of the retreat centre means there is plenty of opportunity for reflection, trips to the nature reserve and long walks on the beach. The chapel is available for private reflection and meditation. 
Door: Inward Bound
Informatie en aanmelden: hier.

2018

12,13,14 januari 2018: Yoga winter retreat - terug wegens succes
Door: Neo Yoga Delft
Informatie en aanmelden: hier

25 en 27 januari: Alsa leergang  - besloten 

9,10, 11 februari 2018: Yoga Retreat in de Roos - terug wegens succes
Door: In de Roos yoga
Informatie en aanmelden: hier

16,17,18 februari Stembevrijding - besloten

6,17,18 maart 2018: Mindfulness Yoga weekend; Nieuw!
 Een inspirerend weekend om bij jezelf te komen en met aandacht in het hier en nu te zijn.
Door: Mindcolours
Informatie en aanmelden: hier

22 en 23 maart: Alsa Leergang - besloten.

23, 24 en 25 maart 2018: HSP Retreats;  terug wegens succes.
Met: Susan Marletta-Hart, aangeboden door Fit Body and Mind.
Inlichtingen en aanmelden: info@fitbodymind.nl

9 tm 13 mei (Hemelvaart) Yoga retreat met Akhilesh Bodhi - terug wegens succes
Door: Neo Yoga Delft
Informatie en aanmelden: hier

17 en 18 mei: Alsa Leergang - besloten

1, 2, 3 juni 2018: Open Hart Sanga - besloten; terug wegens succes. 

7 tm 10 juli 2018: Peer to peer Meeting, Changemakerexchange
I.s.m Robert Bosch Stiftung en Ashoka
Besloten

12-17  augustus 2018: Free Your Voice - terug wegens succes
Zangretraite o.l.v. Julie Scott
Informatie en aanmelden: hier

10 - 18 oktober 2018: Bezinningsweek - besloten
Bezinningsdagen van de Evangelisch Lutherse Dionysiusgemeente uit Sittensen, Duitsland. 

2, 3 ,4 november 2018: Ontspanningsweekend - terug wegens succes
Meditatie, massage, mindfulness, energetische oefeningen en geleide wandelingen, verrukkelijke maaltijden en goede gesprekken. Intuitie en creativiteit staan voorop.
Door: Yonolu, Praktijk voor ontspanning en energie
Informatie en aanmelden: hier

5-9 november 2018: Terugkeer naar de Liefde die je bent. Retreat- terug wegens succes
Een retraite die je een nieuwe, non-dualistische visie presenteert, die je kijk op wie je bent zal veranderen. Laat je terugbrengen naar waar je vandaan kwam, je oorsprong...Liefde.
Door: Praktijk Hart en Ziel, Meinard en Matt Stavenuiter-Tyssen. Met medewerking van Adrie de Lange, Massage en Healing.
Informatie en aanmelden: hier. 

9,10, 11 november 2018: Mindfulness Yoga weekend- terug wegens succes
Een inspirerend weekend om bij jezelf te komen en met aandacht in het hier en nu te zijn.
Door: Mindcolours
Informatie en aanmelden: hier

23, 24 & 25 november 2018: Stilteweekend
Een weekend écht tijd voor jezelf, om tot rust en weer in verbinding met jezelf te komen. Met mindfulnessmeditatie, yoga, stilte, natuur en bovenal heerlijk biologische maaltijden. 
Door: Sense Aandachttraining
Informatie en aanmelden: hier 

26 november-2 december 2018: De Binnenstebuiten Coachweek- de verandering zit van binnen.
Bekijk de promofilm hier 
Informatie en aanmelden: tanja@binnenstebuiten-go.nl

2017

23, 24, 25, 26 december 2017: Zang kerstretraite - terug wegens succes
Stembevrijding met Jan-Hendrik Veenkamp: een heerlijk programma met zang, stilte ruimte voor ontmoeting, genieten van de natuur en voortreffelijk eten.
Door: Jan-Hendrik Veenkamp en team
Informatie en aanmelden: hier

15, 16, 17 december 2017 Stembevrijding
Met Jan-Hendrik Veenkamp; besloten

Oktober 2017: ALSA Leergang 2017/2018
Voor leidinggevenden die het vertrouwde managementrepertoire hebben uitgeput en zoeken naar verinnerlijking en herwaardering van relaties.
Door: Alsa docenten
Informatie en aanmelden: hier

3, 4, 5 november: Ontspanningsweekend - terug wegens succes
Meditatie, massage, mindfulness, energetische oefeningen en geleide wandelingen, verrukkelijke maaltijden en goede gesprekken. Intuitie en creativiteit staan voorop.
Door: Yonolu, Praktijk voor ontspanning en energie
Informatie en aanmelden: hier

11 en 12 november 2017: INW for teens; Nieuw!
Door MMS Wordwide Institute
Informatie en aanmelden: hier

24, 25, 26 november 2017: Best Life weekend; terug wegens succes
Psych-K Retreat met Wendy van Heteren
Informatie en aanmelden: hier

30 november en 1 december 2017: Alsa Leergang - besloten

8, 9 en 10 december 2017: HSP Retreats;  terug wegens succes.
Met: Susan Marletta-Hart, aangeboden door Fit Body and Mind.
Inlichtingen en aanmelden: info@fitbodymind.nl

9 tm 15 oktober 2017: Edmund Hillary Retreat - besloten
Door BinnensteBuiten Groei en Ontwikkeling

24 tot 28 juli 2017: Inspiratieweek
Een training voor mensen op zoek naar een krachtige impuls die richting geeft.
Door: Pulsar
Informatie en aanmelden: hier

4 tot 10 augustus: Zangvakantie aan zee
Een diverse en complete zangvakantie onder leiding van twee professionele leraren met een fikse portie podiumervaring.
Door: Julie Scott en Roeland Drost.
Informatie en aanmelden: hier

 

Programma van het huis

Op aanvraag
Liber: thuiskomen in wie je werkelijk bent

 

Leer een extra motor in jezelf aan te boren: de mogelijkheid je stil te verhouden met alles in je wat niet stil is. Al doende ontdek je: het leven is een minnaar, geen moetje.
Door: Stichting Jan XVII
Nadere informatie en aanmelden: hier

 
kapelmetzichtopmuurnieuw